Ljutio se što ga Gvardiola mijenja, a zbog povrede će propustiti ostatak sezone

Brazilac Ederson zadobio mikroprelom dna očne duplje, neće braniti za Siti u dva preostala, najvažnija meča sezone

8176 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Golman Mančester sitija, Brazilac Ederson zbog povrede će propustiti posljednja dva meča u sezoni, i to najvažnija - odlučujući meč za titulu protiv Vest Hema (nedjelja) i finale FA Kupa protiv Mančester junajteda, 25. maja.

Reprezentativac Brazila je zamijenjen u 69. minutu duela Sitija i Totenhema (0:2), u zaostalom meču Premijer lige u utorak, poslije sudara sa igračem Totenhema Kirstijanom Romerom.

Ederson je insistirao da ostane na golu, trener Pep Gvardiola ga je zamijenio - uz vidno negodovanje brazilskog golmana, koji je šutnuo flašicu s vodom pokraj klupe.

Pregledi su, međutim, potvrdili da je Ederson zadobio mikroprelom dna očne duplje.

Koliko je Gvardiola, vjerovatno na preporuku medicinskog tima, donio ispravnu odluku, pokazala su dalja dešavanja na terenu - Edersonova zamjena, Stefan Ortega, bio je najzaslužniji što je Siti sačuvao pobjedu u vjerovatno najizazovnijem meču sezone, i došao na korak od titule.

Njemački golman je, kod vođstva Sitija 1:0, četiri minuta prije kraja, odbranio zicer Koreancu Sonu. Gosti su potom dali drugi gol, a za titulu im je dovoljno da u nedjelju pobijede Vest Hem kod kuće.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: