Debakl Podgorice u Novom Sadu za kraj sna o finalu ABA2 lige

Podgoričani su u prvom meču slavili 98:80, večeras su poraženi 97:55

17135 pregleda 28 reakcija 18 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prije osam dana su košarkaši Podgorice nadigrali Vojvodinu u prvom meču polufinala NLBA ABA2 lige, na revanš otišli sa plus 18 (98:80) i velikom šansom i da je eliminišu, ali ta prednost im očigledno nije značila puno.

Podgoričani su se na bolan način oprostili od regionalnog takmičenja, a Vojvodina pokazala zašto je jedan od favorita za odlazak u elitni rang - na kraju rezultat govori sve, tim Dragana Radovića je u Novom Sadu izgubio čak 97:55.

Pomenutih plus 18 iz „Bemax arene” su „izbrisani” već početkom druge četvrtine kada je domaćin imao i vođstvo od 21 razlike, a Podgorica je do poluvremena pronašla način da smanji zaostatak - 42:27.

Ko je vjerovao da stvari mogu da se poprave u nastavku - prevario se, jer je Vojvodina tek tada bila riješena da dominaciju kruniše velikim trijumfom, pa je na terenu postojao samo jedan tim.

Tako je Podgorica u trećem periodu „bacila peškir” jer je primila 30 poena i pred ulazak u posljednju četvrtinu gubila 72:35...

Milutin Đukanović u podgoričkom timu postigao 17 pogodaka, dok je Vošu predvodio Džered Kaningem sa 20.

Crnogorski reprezentativac Zoran Nikolić je upisao 11, a imao je i šest skokova.

Vojvodina će u finalu igrati sa boljim iz duela Spartaka i MZT-a koji se igra u subotu. Srpski predstavnik je u Skoplju slavio 78:73.

Bonus video: