Duloviću srebro bez poraza: Mogle su sudije da me podrže, ali i Mađar je bio odličan i srećniji

"Dva uzastopna srebra, mislim da nikome iz našeg karatea nije uspjelo i moram biti ponosan"

11270 pregleda 2 komentar(a)
Dulović u akciji tokom finala, Foto: Boris Brnović/KSCG
Dulović u akciji tokom finala, Foto: Boris Brnović/KSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Iako nije poražen na 59. Evropskom prvenstvu najbolji crnogorski karstista Nenad Dulović osvojio je srebro u Zadru u kategoriji do 67 kilograma.

Rezultatom 1:1 zlato je pripalo Mađaru Martialu Ivešu Tadešiju.

O sjaju medalje odlučio je prvi poen, a Mađar je ostao na tri kazne i prednost nije prešla na stranu aktuelnog svjetskog viceprvaka iz Budimpešta.

Dulović sa selektorom Almirom Cecunjaninom
Dulović sa selektorom Almirom Cecunjaninomfoto: Boris Brnović/KSCG

Dulović u hali "Krešimir Ćosić" nije drastično oštećen kao u finalu u budimpeštanskoj "Laslo Pap" dvorani u posljednjem meču ikone karatea iz Francuske, Da Koste - ali jeste oštećen.

Za juko, koji bi Crnoj Gori pozlatio 13. medalju, nakon dva srebra i 10 bronzi na evropskim prvenstvima.

Uzalud i snimak produkcije iz Banja Luke, kojim se cijela dvorana na velikom ekranu mogla uvjeriti u neujednačen kriterijum.

- Zadovoljan sam, tačno je da je bilo akcija u kojima su sudije mogle da me podrže, ali i Mađar je bio odličan i srećniji. Nemam za čim da žalim, jer je sedmi meč i uticao je umor na pravovremenost mojih napada. Želim da zahvalim ekipi na podršci, selektoru I treneru reprezentacije Almiru Cecunjaninu i Dejanu Ivanović, treneru u mom klubu Omladinac Žarku Rakoviću i kondicionom treneru Dejanu Vujisiću", kazao je Dulović i dodao:

- Dva uzastopna srebra, mislim da nikome iz našeg karatea nije uspjelo i moram biti ponosan.

A, ranije u finalu teške kategorije (+84), suvereno je slavio domaći borac Anđelo Kvesić, kojeg je dan ranije u najvažnijem ekipnom meču i najboljoj borbi šampionata, Dulović deklasirao sa 5:2.

Borcu KK Bijele Nemanji Mikuliću opet je izmakla evropska medalja, pošto je u meču za bronzu izgubio od iskusnog Turčina Enesa Buluta - 8:5.

Opet, jer je i na prethodnom prvenstvu Starog kontinenta 20-godišnji boraci zgubio meč za bronzu i to od Belgijanca Kventina Mondinija. Upravo se u polufinalu u Zadru Mikulić i domogao revanša trofejnom Belgijancu.

- U Gvadalahari sam izgubio preglasavanjem nakon remija, nisam to želio opet. Poveo je preko čelendža, mada... Uzvratio sam nogom u glavu za preokret i odmah krenuo naprijed, jer bih novim iponom završio meč. No, iskusniji je, ima četiri godine više seniorskoj staža, a ja sam isključivo tražio borbu. Jedan još uspješan napad bi mi značio medalju, jer je zbog četiri opstrukcuje borbe izgubio prednost početnog poena, ali uspio je da se odbrani. Međutim, ima vremena u mojoj konkurenciji mlađih seniora imam već dvije medalje i još godinu učešća u toj konkurenciji - kazao je Mikulić.

Osim pobjednika Olimpijskih igara za mlade u Buenos Ajresu, Belgijanca Mondinija, bio je bolji i od Tirmansa iz Švajcarske i Mađara Herstepakija.

Meč za ulazak u finale izgubio je ostavši bez prava na čelendž, nakon što je poentirao tri puta nakon zahtjeva za video pregled akcije.

U nedjelju će od devet sati naš muški kata tim braniti bronzu iz Španije, a rival je tim Azerbejdžana.

Bonus video: