Primorac spreman za feštu na Škveru

Večeras treći meč finala plej-ofa u vaterpolu - ako Kotorani savladaju Jadran osvojiće prvu titulu od 2008.

4762 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Marković najavljuje još jednu veliku partiju Primorca, Foto: Krsto Vulović
Nikola Marković najavljuje još jednu veliku partiju Primorca, Foto: Krsto Vulović

Da li je došao trenutak da se stane na kraj dominaciji Jadrana koja traje već devet godina u prvenstvu Crne Gore za vaterpoliste?

Nikada to nije bilo realnije, odavno ni Primorac nije bio tako blizu da pomjeri s trona najvećeg rivala - Kotorani vode 2:0 u finalnoj seriji i večeras od 19 sati na Škveru imaju prvu meč loptu za titulu. Prvu od ukupno tri...

Tim Vjekoslava Paskovića je već u prvoj utakmici finala oduzeo Novljanima prednost domaćeg bazena kada je slavio 9:6, onda je kod kuće pobijedio 15:13 na peterce i veoma blizu je da stigne do tek trećeg naslova crnogorskog šampiona - nakon što se radovao 2007. i 2008. godine.

Jadran se u drugom meču vratio u igru iako je imao tri gola minusa, čak je i poveo minut i po prije kraja, ali je remi i odlazak u peterce Primorcu osigurao golman Aleksandro Kralj golom 10 sekundi prije kraja. Kasnije je odranio dva penala i postao apsolutni heroj svoje ekipe.

- Puni smo samopouzdanja, želimo da već u trećoj utakmici riješimo pitanje oko titule i neće biti kalkulacija - rekao je Nikola Marković, jedan od iskusnijih u kotorskom timu.

- Nije lako slaviti ka Škveru, mi smo to već jednom uradili, a u Kotoru smo izvojevali dramatičnu pobjedu. Računaju se trijumfi, bitno je da smo na 2:0 i da imamo šansu da trofejom krunišemo odličnu sezonu u kojoj smo pobijedili 17 od 18 utakmica u A1 regionalnoj ligi - istakao je Marković.

Jadran više nema šta da čeka - ako želi da produži seriju mora da nadigra velikog protivnika.

- Nema predaje, iako znamo da nas čeka veoma težak zadatak. Primorac je veoma dobra ekipa koja igra u odličnom ritmu i koja na pravi način koristi prednost u igri jedan na jedan. Moramo da reagujemo, popravili smo igru u odnosu na prethodne mečeve i sada moramo da dobijemo ako želimo da ostanemo u igri za titulu - istakao je trener aktuelnog šampiona Petar Radanović.

Bonus video: