Darmanen: Policija ubila naoružanog muškarca koji je pokušao da zapali sinagogu u Ruanu

"Muškarac je nožem i željeznom šipkom krenuo na policajce koji su pucali na njega i on je ubijen", rekao je za Frans pres izvor blizak istazi tog slučaja

4367 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je ubila naoružanog muškarca koji je jutros pokušao da zapali sinagogu u Ruanu, na sjeverozapadu Francuske, objavio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Drmanen.

Policija je na lice mjesta stigla po pozivu u blizini sinagoge, u kojem je navedeno da se osjeća paljevina i vidi dim, rekao je policijski izvor.

"Muškarac je nožem i željeznom šipkom krenuo na policajce koji su pucali na njega i on je ubijen", rekao je za Frans pres izvor blizak istazi tog slučaja.

"U Ruanu nacionalna policija rano jutros je neutralsala naoružanog pojedinca koji je otvoreno htio da zapali sinagogu u tom gradu. Čestitam im na njihovom reagovanju i na hrabrosti", napisao je ministar Darmanen na mreži X.

Gradonačelnik Ruana Nikola Majer-Rosinjol rekao je da napad na sinagogu nije pogodio samo jevrejsku zajednicu već da je ceo grad u šoku, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Bonus video: