Mještani Bigove tvrde da je nelegalni objekat u nastajanju, podnijeli krivičnu prijavu protiv investitora

Investitor tvrdi drugačije

7550 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Nelegalna gradnja decenijski je problem Crne Gore, a po tvrdnjama pojedinih stanovnika ribarskog sela Bigova kod Kotora, upravo tamo nastaje još jedan takav objekat.

Skupština etažnih vlasnika stambene zgrade "Portobelo" podnijela je krivičnu prijavu protiv investitora i izvođača radova, kompanije “Ponta Bigova”, koji je u aprilu ove godine, kako tvrde, nastavio gradnju ove višespratnice, bez neophodne dokumentacije.

Međutim, od prošle godine ova višespratnica pripada novom vlasniku koji je, kako navode, u aprilu počeo gradnju bez potrebne dokumentacije. Investitor tvrdi drugačije.

Ipak, inspekcijskim pregledom od 16. aprila ponovo se zabranjuje dalja gradnja a uprkos tome, nakon nepunih 10 dana, investitor je nastavlja.

Stoga, kako tvrde, zabrana gradnje više ne stoji. U zapisniku inspekcijskog pregleda navodi se, između ostalog, da se gradnja obavlja na osnovu građevinske dozvole, koja je izdata 2014. godine.

Vlasnici stanova u susjednoj zgradi kazali su u našim Bojama jutra i da sporni objekat onemogućava i izgradnju pješačkog šetališta “Lungo Mare”, dok investitor tvrdi da ono, po važećem prostornom planu Opstine Kotor, ni ne postoji.

Bonus video: