Budva: Braća iz Kotora omalovažavala policajaca, kažnjeni po hiljadu eura, stariji i zatvorom od 15 dana

Njima je sudija Đukanović odredio novčane kazne od po hiljadu eura koje su dužni da plate u roku od 60 dana

13393 pregleda 21 reakcija 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rođena braća B. G. (30) i tri godine mlađi B. G. (27) iz Kotora kažnjeni su pred Sudom za prekršaje u Budvi novčanim kaznama od po 1.000 eura jer su vrijeđali i omalovažavali policijskog inspektora koji ih je jutros oko četiri sata zaustavio u centru Budve dok su se vozili gradom.

Predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović kaznio je starijeg B. G. i kaznom zatvora od 15 dana, te dodatnom novčanom kaznom od 60 eura jer je prilikom policijske kontrole odbio da se podvrgne alkotestu, što mu je bilo naloženo od ovlašćenog policijskog službenika.

Na teret mu se stavlja i to što je upravljao vozilom, a kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Kako je "Vijestima" potvrđeno u policiji, policijski službenik M. K. je oko četiri sata izjutra u ulici Filipa Kovačevića u Budvi zaustavio vozilo kojim je upravljao stariji B. G. te naložio da se izvrši alkotestiranje, što je ovaj odbio.

Tada je, uslijedio verbalni napad od strane starijeg brata koji je počeo da omalovažabava policajca riječima “kako si ti g…, sišao si odozgo, mrš džukelo, ako ne bude kako ja kažem vjeruj mi da sam ja tebe j… majku“.

Odmah se uključio i mlađi brata koji je takođe napao policajca riječima "mrš džukelo, vjeruj mi da ćeš me zapamtiti, ja sam ovdje svaki dan, baš si džukela… došao si iz p…. materine da ovdje zavodiš red“.

Njima je sudija Đukanović odredio novčane kazne od po hiljadu eura koje su dužni da plate u roku od 60 dana.

Bonus video: