Tradicionalni Abrum oživio karnevalski duh Budve

Velika karnevalska povorka održaće se večeras od 20 sati kada će 60 karnevalskih grupa, odnosno blizu 2.000 karnevalista iz Crne Gore, regiona i Evrope prodefilovati budvanskim šetalištem sve do Starog grada

7238 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TO Budva
Foto: TO Budva

Međunarodni budvanski karneval nastavljen je sinoć tradicionalnim Abrumom tokom kojeg su veseli Feštađuni i karnevalisti pozivali građane i posjetioce Starog grada i okoline na Veliki budvanski karneval koji se održava danas.

"Starogradske porodice i ugostitelji iznijeli su posluženje i tako pozdravili veliku, šarenu karnevalsku povorku i još jednom pokazali da karnevalska tradicija i te kako nastavlja da živi u Budvi. Feštađune i karnevaliste pratili su performansi 'Kangoo Jumps', mažoretki, škole orijentalnog plesa 'Hana' i plesnih škola 'Orient', 'Montok' i 'Salsa amore', a Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva kao organizatori Međunarodnog budvanskog karnevala, pobrinuli su se da kvalitetan muzički program bude na više lokacija u Starom gradu”, navode iz TO Budva.

Velika karnevalska povorka održaće se večeras od 20 sati kada će 60 karnevalskih grupa, odnosno blizu 2.000 karnevalista iz Crne Gore, regiona i Evrope prodefilovati budvanskim šetalištem sve do Starog grada gdje će predstaviti svoje sjajne maske nakon čega će uslijediti vesela karnevalska žurka.

Na platou kod "Jadranske straže" od 19 sati nastupa DJ Enklavaparci iz Podgorice, zatim lokalni DJ John K i za kraj večeri jedan od najpopularnijih regionalnih DJ-eva, Endrju Meler.

Na Trgu palmi večeras od 20 sati nastupaju crnogorski bendovi Nitro i Priganitze.

Bonus video: