Nišić u nedjelju službenim vozilom u Albaniji: "Pošaljite zvaničan upit Ministarstvu"

Nišić nije odgovorila koja je svrha njenog putovanja u Albaniju, koristi li službeno vozilo sa registarskim oznakama PG CG 022 i zašto koristi službeno auto vikendom

113722 pregleda 373 reakcija 186 komentar(a)
Ministarka Nišić u Albaniji, Foto: Privatna arhiva
Ministarka Nišić u Albaniji, Foto: Privatna arhiva

Službeno vozilo sa tablicama PG CG 022 fotografisano je danas u Albaniji i na graničnom prelazu Božaj između Crne Gore i Albanije.

U vozilu se nalazi ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.

U različitim dokumentima iz različitih perioda navodi se da su automobil sa registarskim oznakama PG CG 022 koristila različita ministarstva, uključujući i resor na čijem je Nišić čelu.

"Vijesti" su kontaktirale Nišić koja nije odgovorila koja je svrha njenog putovanja u Albaniju, koristi li službeno vozilo sa registarskim oznakama PG CG 022 i zašto koristi službeno auto vikendom.

Ona je kazala da se pošalje zvaničan upit Ministarstvu rada i socijalnog staranja "po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama".

Nišić je zamolila i da je "Vijesti" ne kontaktiraju putem Vajbera, kao i da je broj na koji su je "Vijesti" zvale njen privatni.

Na pitanja "Vijesti" da li može da pošalje broj službenog telefona, Nišić je odgovorila da ga nema.

Nišić u Albaniji
Nišić u Albanijifoto: Privatna arhiva

"Vijesti" očekuju odgovor iz Generalnog sekretarijata Vlade ko je zadužen automobilom "audi A6", registarskih oznaka PG-CG 022, u kom obimu se koristi taj automobil, odnosno, da li je dat na korišćenje 24/7, ko je tim automobilom danas, preko graničnog prelaza Božaj, napustio Crnu Goru i da li je to službeno putovanje.

Bonus video: