Komnenović ugostio predstavnike humanitarne organizacije Rimokatoličke crkve Caritas iz italijanskog regiona Marke

Predsjednik Opštine Tivat poželio je dobrodošlicu gostima, predstavio im Tivat i govorio o odličnoj saradnji koju Opština ostvaruje sa Caritasom Kotorske biskupije, posebno ističući značaj rada nedavno otvorene Narodne kuhinje u Tivtu, a koja distribuira oko 50 obroka dnevno licima u stanju socijalne potrebe

1723 pregleda 2 komentar(a)
Komnenović sa gostima, Foto: Opština Tivat
Komnenović sa gostima, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je u četvrtak grupu predstavnika humanitarne organizacije Rimokatoličke crkve Caritas iz italijanskog regiona Marke koji borave u višednevnoj posjeti Crnoj Gori, u organizaciji Caritasa Kotorske biskupije i njegovog direktora don Željka Paskovića kao domaćina.

Među gostima sa kojima se sreo tivatski gradonačelnik bili su i novinari iz ove italijanske regije.

"Sa željom da Caritas Kotorske biskupije realizuje što veći broj humanih akcija, direktor ove organizacije don Željko Pasković zamolio je za finansijsku podršku Caritasa Italije. On je i Opštini Tivat uputio molbu da podrži unapređenje rada Caritasa i nedavno osnovane Narodne kuhinje u Tivtu, kako bi se započete aktivnosti neometano odvijale", saopšteno je danas tim povodom iz Komnenovićevog kabineta.

Predsjednik Opštine Tivat poželio je dobrodošlicu gostima, predstavio im Tivat i govorio o odličnoj saradnji koju Opština ostvaruje sa Caritasom Kotorske biskupije, posebno ističući značaj rada nedavno otvorene Narodne kuhinje u Tivtu, a koja distribuira oko 50 obroka dnevno licima u stanju socijalne potrebe.

Pasković je istakao da Caritas Kotorske biskupije planira da u saradnji sa tivatskim Crvenim krstom, u tom gradu uskoro osnuje i Dnevni centar za starije osobe, a čiji bi korisnici pored ostaloga, dobijali obroke upravo iz novoosnovane Narodne kuhinje.

Sastanku u kabinetu predsjednika Opštine Tivat prisustvovao je i upravitelj Narodne kuhinje u Tivtu Alen Turza.

Bonus video: