Komora javnih izvršitelja: Osuđujemo napad na Simonovića, nadležni da preduzmu sve da se isto kazni i ne ponovi

Poručili su da su svjedoci da se kontinuirano dešavaju napadi na nosioce pravosudnih funkcija, na kolege iz sudstva, advokate, notare i javne izvršitelje

4039 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Komora javnih izvršitelja Crne Gore
Foto: Komora javnih izvršitelja Crne Gore

Komora javnih izvršitelja Crne Gore saopštila je danas da najoštrije osuđuje napad na advokata Aleksandra Simonovića.

"Povodom nemilog događaja koji se desio u Osnovnom sudu u Beranama, kada je napadnut i fizički teško povrijeđen advokat Aleksandar Simonović, Komora javnih izvršitelja Crne Gore izražava najoštriju osudu i protest povodom neprimjerenog ponašanja lica protiv kojih očekujemo da će državni organi preduzeti sve mjere i radnje da se isto kazni i ne ponovi, te upućujemo bezrezervnu podršku kolegama iz Advokatske komore, koju ćemo iskazati na današnjem protestu ispred osnovnih sudova", ističe se u saopštenju Komore.

Oni su dodali da su svjedoci da se kontinuirano dešavaju napadi na nosioce pravosudnih funkcija, na kolege iz sudstva, advokate, notare i javne izvršitelje.

"Upravo iz tog razloga očekujemo da će naše društvo i država preduzeti sve mjere i radnje kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali i kako bi se pružila sigurnost nesmetanom obavljanju pravosudne profesije, te zaštita lične bezbjednosti akterima na nivou pravosuđa. Stoga, smatramo da bi inkriminisanje ovakvih i sličnih napada na nivou krivičnog zakonodavstva doprinijelo uspostavljanju sigurnog ambijenta u kojem radimo, te zaštitilo nas pojedinačno, kao i društvene vrijednosti kojima stremimo na nivou cjelokupnog pravnog sistema", zaključuje se u saopštenju.

Simonovića su 13. maja napale dvije osobe u hodniku Osnovnog suda u Beranama i tom prilikom je teško povrijeđen - zadobio je frakturu vilične kosti.

Bonus video: