Budvanska rivijera: Od jeseni kreće rekonstrukcija hotela "Mogren"

Rekonstrukcijom hotela 'Mogren' , kako su kazali iz Budvanske rivijere, kreiraće se cjelogodišnji raznovrsni sadržaj, povećati broj srednjih i visokoplatežnih gostiju sa ciljanih emitivnih tržišta, dok će se u konačnom uvećati prihodovna strana Društva i unaprijediti turistički proizvod grada Budve

5764 pregleda 4 komentar(a)
Detalj ispred hotela "Mogren", Foto: Vuk Lajović
Detalj ispred hotela "Mogren", Foto: Vuk Lajović

Odbor direktora Hotelske grupe "Budvanska rivijera" AD Budva na današnjoj 19. sjednici izabrao je rekonstrukciju hotela "Mogren", naspram Staroga grada podizanjem hotela na nivo od četiri zvjezdice, za pravac daljeg razvoja njegovog poslovanja.

To je saopšteno iz ove najveće crnogorske hotelske kompanije u većinskom vlasništvu države Crne Gore.

Sjednici je rukovodio predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović.

"Očekivani početak rekonstrukcije hotela 'Mogren' je 1. oktobar 2024. godine. Kako bi planirani radovi na rekonstrukciji počeli pravovremeno, postupak objavljivanja i sprovođenja tendera i izbora izvođača biće realizovan tokom predstojećeg ljeta. Izabranim pravcem razvoja unaprijediće se smještajni kapaciteti hotela 'Mogren' i isti, nakon više godina, staviti u punu funkciju, uz upravljanje od strane Budvanske rivijere", navode iz Hotelske grupe.

Rekonstrukcijom hotela 'Mogren' , kako dodaju, kreiraće se cjelogodišnji raznovrsni sadržaj, povećati broj srednjih i visokoplatežnih gostiju sa ciljanih emitivnih tržišta, dok će se u konačnom uvećati prihodovna strana Društva i unaprijediti turistički proizvod grada Budve.

"Podsjećamo, hotel 'Mogren' već više godina ostvaruje samo vanpansionske prihode kroz funkcionisanje Gradske kafane. Iz tog razloga, današnjom odlukom, postojeći menadžment Društva, nakon razmatrane Analize mogućih pravaca razvoja hotela 'Mogren', sprovedene u prošloj godini, opredijeljen je da hotelu 'Mogren' da sjaj kakav zaslužuje, a građanima Budve i njenim posjetiteljima novo mjesto za ugodan boravak u ekskluzivnoj kontakt zoni Starog grada. Odbor direktora danas je odobrio i zaključenje Ugovora o strateškom partnerstvu Budvanske rivijere sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. Strateško partnerstvo podrazumijeva međusobnu saradnju u pravcu unapređenja turističke promocije i intenziviranja promotivne kampanje na emitivnim tržištima, na obostranu korist", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: