Skupština: Đurović upoznao Miljorea sa aktivnostima vezanim za namjere Crne Gore da se suoči sa kriminalom

Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da su Đurović i član delegacije Crne Gore u PAM Nikola Camaj održali sastanak sa Miljoreom

4679 pregleda 0 komentar(a)
Đurović, Camaj i predsjednik Skupštine Andrija Mandić sa generalnim sekretarom PAM-a Serđom Piacijem, Foto: Skupština Crne Gore
Đurović, Camaj i predsjednik Skupštine Andrija Mandić sa generalnim sekretarom PAM-a Serđom Piacijem, Foto: Skupština Crne Gore

Šef Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Dejan Đurović upoznao je direktora Centra za globalne studije PAM-a, bivšeg predsjednika PAM-a i nekadašnjeg državnog sekretarom za pravosuđe u Ministarstvu pravde Italije Đenara Miljorea sa aktivnostima vezanim za namjere Crne Gore da se suoči sa kriminalom posebno u kontekstu izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da su Đurović i član delegacije Crne Gore Nikola Camaj održali sastanak sa Miljoreom.

"Đurović je upoznao Miljorea sa aktivnostima vezanim za namjerama države Crne Gore da se suoči sa kriminalom posebno u kontekstu izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, za koje su nam potrebna iskustva i primjeri dobre prakse upravo iz italijanskog zakonodavstva, kako predmetni zakon ne bi ostao mrtvo slovo na papiru, već snažan zakonski okvir koji garantuje adekvatno sprovođenje ovog osjetljivog društvenog problema", ističe se u saopštenju.

Iz Skupštine su dodali da su sagovorni saglasni da je tim povodom prevashodno potrebno posjetiti institucije Italije koje se direktno bave ovom problematikom, a gdje će otpočeti ekspertska komunikacija, kao i priprema za organizovanje okruglog stola sa poslanicima Skupštine Crne Gore i istaknutim imenima italijanske borbe protiv mafije.

"Miljore je istakao da će PAM biti pokrovitelj ove inicijative upravo u saradnji sa Skupštinom Crne Gore", piše u saopštenju.

Đurović i Camaj prisustvovali su 18. plenarnom zasijedanju PAM-a u Bragi, čiji je domaćin bio Parlament Portugala, u periodu od 15. do 16. maja.

Bonus video: