Beabadoobee najavila album na kojem je sarađivala legendarnim Rikom Rubinom

Najavila je da će album pod nazivom "This Is How Tomorrow Moves" izaći 16. avgusta i baviti se temama samoprihvatanja i ličnog rasta

2278 pregleda 0 komentar(a)
Beabadoobee, Foto: Printscreen YouTube
Beabadoobee, Foto: Printscreen YouTube

Mlada britanska indi rok zvijezda u usponu Beabadoobee objavila je novi singl "Take A Bite" kojim najavljuje svoj treći studijski album. Spot za pjesmu je režirao Džejk Erland.

Beatris Laus, koja stoji iza pseudonima Beabadoobee, najavila je da će album pod nazivom "This Is How Tomorrow Moves" izaći 16. avgusta i baviti se temama samoprihvatanja i ličnog rasta. Album je rađen pod producentskom palicom legendarnog Rika Rubina, čiji potpis je na nekim od najvažnijih albuma Džej Zija, Kanje Vesta i Red Hot Chilli Peppersa.

Rođena na Filipinima, a odrasla u Londonu, Beabadoobee je prvobitno skrenula pažnju na sebe 2017, kada je imala 17 godina, sa nekoliko pjesama koje je objavila na YouTube servisu. Ubrzo nakon toga objavila je seriju vrlo uspješnih EP-a. Njen debi album "Fake It Flowers" izašao je 2020. uz pohvale kritičara, a 2022. uslijedio je drugi album "Beatopia".

Bonus video: