Sokoli zapaženi širom planete: Super gol Kuča, mreže tresli Krstović i Mugoša, Šarkić odbranio penal...

Crnogorski fudbaleri blistali tokom vikenda

11659 pregleda 1 komentar(a)
Krstović, Foto: U.S. Lecce (Facebook)
Krstović, Foto: U.S. Lecce (Facebook)

Italija, Engleska, Kosovo, Azerbejdžan, Južna Koreja... Crnogorski fudbaleri bili su zapaženi širom planete tokom prethodnog vikenda.

Na najvećoj sceni, u Seriji A, još jednom je zablistao Nikola Krstović - napadač "sokola" tresao je mrežu Kaljarija, a pogodak na Sardiniji bio je njegov drugi zaredom, a ukupno sedmi u šampionatu.

Odličnu sezonu na ličnom planu u Čempionšipu naš golman Matija Šarkić zaključio je trećom utakmicom uzastopno na golu Milvola koju je završio bez primljenog pogotka. Crnogorski čuvar mreže u posljednjem kolu drugog engleskog ranga odbranio je i penal na meču sa Svonsijem.

Edvin Kuč je za kratko vrijeme pokazao koliko je bitan za Crnu Goru, a na klupskom nivou nastavlja da kao kapiten "vuče" Balkani ka titulu na Kosovu.

Za vikend je stigla njegova nova majstorija i sjajan gol protiv ekipe Dukađini.

Već po navici strijelac je bio i Stefan Mugoša - špic Inčona u 86. minutu sa penala je spasio svoj tim poraza od Sangmua (2:2). Bio je to njegov šesti gol nakon premijernih 11 rundi južnokorejske K lige 1.

"Sokoli" su tokom vikenda istakli i asistencijama - Marko Vešović je namjestio jedan od pogodaka Karabaga u ubjedljivom trijumfu (5:0) nad velikim rivalom Nefčijem, kojeg sa klupe predvodi naš stručnjak Miodrag Grof Božović.

Asistent je bio i štoper Marko Tući koji je u 91. minutu namjestio gol za pobjedu Gangvona na gostovanju Suvonu (1:2) u šampionatu Južne Koreje.

Sve golovo, asistencije i odbrane crngorskih reprezentativaca pogledajte na video snimku Fudbalskog saveza Crne Gore.

Bonus video: