Fiorentina će imati novu šansu da osvoji Ligu konferencija - "viola" preskočila Briž za drugo finale zaredom

Tim iz Toskane u finalu će igrati protiv boljeg iz meča Olimpijakos - Aston Vila, tim našeg Stevana Jovetića pred vratima je finala nakon velike pobjede u Birmingemu sa 4:2. Ukoliko velikan iz Atine sačuva prednost Jovetić će u velikom finalu igrati protiv ekipe koja ga je lansirala u evropsku elitu

7286 pregleda 0 komentar(a)
Heroj "viole": Lukas Beltran slavi gol za prolazak u finale, Foto: Reuters
Heroj "viole": Lukas Beltran slavi gol za prolazak u finale, Foto: Reuters

Fiorentina je 1961. i 1962. igrala dva zaredom finala Kupa pobjednika kupova, a više od 60 godina isti uspjeh je ponovila u najmlađem Uefinom takmičenju Ligi konferncija.

"Viola" je u ponovo finalu, momci Vinćenca Italijana preživjeli su pakao "Žan Brejdel" stadiona i sa ukupnih 4:3 eliminisali Klub Briž - nakon pobjede od 3:2 na "Frankiju" Fiorentina je remijer 1:1 "kupila" kartu za Atinu.

Prošle sezone "ljubičastima" su u pehar iz ruku u Pragu uzeli Džerod Boven i Vest Hem u 90. minutu, klub iz Toskane sada će imati priliku da se "ispravi".

Dugo se činilo da će ovaj dvomeč polufinala otići u produžetke, Briž je do 85. minuta zahvaljujući pogotku Maksima de Kujpera glavom nakon dvadesetak minuta igre...

Ipak, heroj "viole" postao je Lukas Beltran - nekadašnji napadač River Plate pogodio je sa penala za 1:1.

Imao je Briž nakon toga nekoliko ozbiljnjih napada, ali u samom finišu se istakao i golman Fiorentine Pjetro Teraćano...

Fiorentina će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Olimpijakos - Aston Vila, tim našeg Stevana Jovetića pred vratima je finala u svom gradu nakon velike pobjede u Birmingemu sa 4:2.

Ukoliko velikan iz Atine sačuva prednost Jovetić će u velikom finalu igrati protiv ekipe koja ga je lansirala u evropsku elitu.

Meč u Pireju igra se sjutra (četvrtak) od 21 sat.

Bonus video: