Mbape objavio da napušta PSŽ na kraju sezone: Čeka ga Real Madrid

U nedjelju će odigrati posljednju utakmicu na Parku Prinčeva kao član PSŽ-a, napisao je Mbape

8294 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pari Sen Žermen se nadao, nadao se i trener Luis Enrike, ali više nema povratka - Kijlijan Mbape i službeno je objavio da napušta Grad svjetlosti na kraju sezone.

Gdje ide? U Real Madrid, vjerovatno...

„Igram svoju posljednju sezonu u PSŽ-u. Neću produžiti ugovor i za nekoliko sedmica ću okončati svoju avanturu u Parizu. U nedjelju će odigrati posljednju utakmicu na Parku Prinčeva kao član PSŽ-a“, objavio je Mbape, koji dres "svetaca" nosi već sedmu sezonu.

Najbolji strijelac francuske Lige 1 (26 golova) propustio je u utorak posljednju šansu da sa Parižanima uradi nešto veliko, najveće.

U polufinalu Lige šampiona bolja je bila Borusija Dortmund (oba meča dobila po 1:0), pa je tako propao "suđeni", kako su mnogi pisali, Mbapeov odlazak na Vembli i istorijski susret sa budućim klubom - Realom, za trofej Lige šampiona.

Mbape je profesionalnu karijeru počeo u Monaku, a u PSŽ se preselio tokom 2017. godine. Ukupno je u francuskoj Ligi 1 odigrao 177 utakmica za parišku ekipu, te postigao 161 pogodak.

Za francusku reprezentaciju, s kojom je 2018. godine postao svjetski prvak, a četiri godine kasnije i svjetski viceprvak, odigrao je 77 utakmica uz 46 golova.

Bonus video: