Dečić na pobjedu od titule, Mornar na bod od 3. mjesta - Sutjeska ostaje bez Evrope? Rudara spašava samo čudo

Odigrani mečevi 34. kola Meridianbet 1. CFL: Dečić i Budućnost slavili po 2:0, Mornar - Rudar 3:0, Sutjeska šokantno izgubila od Mladosti na DG areni (3:2)

50090 pregleda 106 reakcija 46 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dečiću je u dva posljednja kola potrebna jedna pobjeda za matematičku ovjeru titule - epilog je 34. runde Meridiante 1. CFL.

Tuzani su bez ikakvih problema pobijedili Jezero 2:0, finalisti Kupa Plavljani nisu ni zaprijetili, Budućnost je odgovorila istovjetnom pobjedom protiv Jedinstva (2:0), pa je odluka o prvaku odložena za posljednja dva kola.

Tim Milorada Pekovića gostuje Sutjesci i dočekuje Arsenal, Budućnost ima domaći meč sa Mornarom i gostovanje Petrovcu. Dečić je vrlo, vrlo blizu prvog trofeja u istoriji kluba.

Andrej Bajović (Dečić) na meču protiv Jezera
Andrej Bajović (Dečić) na meču protiv Jezerafoto: FSCG

I borba za treće mjesto i potencijalni plasman u Evropu vjerovatno je dobila rasplet - Mornar je pobjegao Sutjesci pet bodova i u posljednja dva kola dovoljan mu je i jedan remi za ovjeru te pozicije.

Trećeplasirani će u Evropu ako Budućnost pobijedi Jezero u finalu Kupa, ili ako Plavljani ne dobiju licencu, a nisu prošli u prvom krugu...

Mornar je pobijedio Rudar - rutinski, 3:0, dovevši Pljevljake bukvalno na milimetar od direktnog ispadanja.

Sutjeska je na DG areni šokatnto izgubila Mladosti Lob.bet 3:2 pa je na pragu da prvi put nakon sedam godina ostane bez plasmana na evropsku scenu.

U posljednja dva kola Mornar gostuje Budućnosti i dočekuje Jezero, Sutjeska čeka Dečić i ide u goste Rudaru.

U meču koji nije bio toliko značajan za tabelu Petrovac i Arsenal remizirali su 2:2 na stadionu "Mitar-Mićo Goliš".

Golove za Dečić protiv ne previše zainteresovanog Jezera postigli su Darko Zorić u 3. minutu nakon dubinskog pasa Augusta Čagasa (strijelac gola se tom prilikom povrijedio) i Oliver Šarkić u 63. iz penala, koji je skrivio golman Igor Asanović fauliravši Andreja Bajovića.

Budućnost se mučila protiv Jedinstva, u slaboj utakmici pod Goricom, a utakmicu je prelomila iz poklon-penala - lopta je u 65. minutu gostujućeg igrača Cvijovića pogodila u glavu, arbitar Mladen Knežević je vidio ruku, a Đorđe Despotović je pogodio sa bijele tačke.

FK Budućnost
foto: FSCG

Samo četiri minuta kasnije stigla je presuda - munjevita akcija po desnoj strani, asistencija Ivana Bojovića i realizacija Petra Grbića.

Mornar je golovima Milana Vušurovića, Krisa Ondonga-Embe i Milivoja Raičevića lako savladao Rudar, koga u posljednja dva kola samo čudo može da spasi od direktnog ispadanja. Pljevljaci moraju da pobijede oba meča - gostuju Jezeru, dočekuju Sutjesku, te da se nadaju da će Jedinstvo izgubiti od Petrovca kući i od Mladosti na strani.

Najinteresantniji meč kola igran je na "DG areni" gdje je Mladost dva puta vodila - Sutjeska se dva puta vraćala, drugi put u 91. minutu, a onda je u četvrtom minutu dodatka Igor Vukčević nakon odbitka ubacio loptu u mrežu i vjerovatno zapečatio evropske snove nikšićkog tima.

Prethodno je Aleksa Maraš udarcem sa lijeve strane doveo domaće u vođstvo, Dragan Grivić je izjednačio iz penala, Anđelko Jovanović iz slobodnog udarca iznenadio Vladana Giljena i pogodio za 2:1, a Anto Babić udarcem sa ivice šesnaesterca poravnao na 2:2.

Rezultati

DEČIĆ - JEZERO 2:0 kraj

Darko Zorić 3, Oliver Šarkić (penal) 63.

BUDUĆNOST - JEDINSTVO 2:0 kraj

Đorđe Despotović (penal) 65, Petar Grbić 69.

MLADOST DG - SUTJESKA 3:2 kraj

Aleksa Maraš 34, Anđelko Jovanović 73, Igor Vukčević 90+4. - Dragan Grivić (penal) 63, Anto Babić 90+1.

MORNAR - RUDAR 3:0 kraj

Milan Vušurović 10, Kris Ondong-Emba 21, Milivoje Raičević 86.

PETROVAC - ARSENAL 2:2 kraj

Adnan Bašić 10, Slobodan Babić (penal) 72. - Damjan Mugoša 19, Ian Araja 80.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: