Bivši kapiten Budućnosti, sada stub odbrane Dečića: Trofej sa Tuzanima bi mi bio najdraži u karijeri

„Osjećamo da smo blizu i da smo spremni da posao privedemo kraju”, kaže Stefan Milić

7695 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Došlo je vrijeme da se prave kalkulacije, jer su fudbaleri Dečića na korak od pisanja istorije i osvajanja titule prvaka Crne Gore.

Nikada Tuzani nisu stigli do pehara, a prvi bi u vitrine mogao da stigne već u subotu kada lider gostuje Sutjesci, a Budućnost dočekuje Mornar. Matematika je jasna - pobjeda Dečiću donosi titulu, šta god uradio aktuelni prvak protiv Barana.

Mogao bi Dečić i da izgubi ako ista sudbina zadesi Budućnost, ali i da remizira ako će samo bod osvojiti Podgoričani. Ili se sve odgađa za posljednju rundu kada Dečić dočekuje Arsenal, a Budućnost ide na megdan Petrovcu. Sve to govori da je tim Milorada Pekovića veoma blizu, nikada bliže tronu.

„Osjećamo da smo blizu i da smo spremni da posao privedemo kraju”, rekao je za „Vijesti” defanzivac Dečića Stefan Milić.

Posljednju, 18. pobjedu u sezoni Dečić je ostvario protiv tradicionalno teškog rivala - u nedjelju je savladao Jezero golovima Darka Zorića i Olivera Šarkića na trening kampu OFK Titograda (2:0).

„Pokazali smo zrelost, došli do trijumfa po veoma teškom terenu, bez dileme jednom od gorih u ligi. Uradili smo ono što smo morali, sada se okrećemo Sutjesci i bitno je samo da sačuvamo mir. Siguran sam da ćemo tako osvojiti titulu, da li u Nikšiću ili narednom kolu, svejedno je”, jasan je Milić.

Sutjeska je svakako rival koji mora da se poštuje, pogotovo kada se igra na stadionu kraj Bistrice.

„Biće i Sutjeska sigurno motivisana, posebno poslije poraza od Mladosti u prošlom kolu. Nikšićani imaju šansu da izađu na evropsku scenu, bodovi su im neophodni, ali i mi znamo šta želimo. Titula je cilj od početka sezone, tim koji smo napravili je sklopljen zbogo toga i spremni smo da iskoristimo ovu šansu koju smo zaslužili igrama i rezultatima”, kaže 23-godišnji Milić.

Milić ima i ličnu ambiciju.

„Porijeklom sam iz Tuzi i titula sa Dečićem bi mi bio najdraži trofej u karijeri. Uzbuđen sam što imam šansu da postanem dio generacije koja će ispisati istoriju kluba. Nije nas omelo ni to što nemamo domaći teren, a svi znamo kakva je atmosfera na stadionu u Tuzima. Sa navijačima iza sebe bi ove sezone sve bilo lakše”, istakao je bivši kapiten Budućnosti koji je sa Podgoričanima osvojio titulu 2020. i pehar u Kupu godinu ranije.

Dečić je do ove sezone bio bliži da se raduje u Kupu nego u prvenstvu, a prije nekoliko dana je ostao bez šansi da osvoji duplu krunu - u polufinalu ga je eliminisalo Jezero koje će u finalu igrati protiv Budućnosti pod Goricom 30. maja.

„Željeli smo duplu krunu, ali Jezero je tim koji nam jednostavno ne leži. Imamo problem da protiv Plavljana čak i stvorimo šansu, sreća pa smo ih u prvenstvenom duelu na vrijeme otvorili. Naš individualni kvalitet je veliki, pomogao nam je u mnogim mečevima, ali i odbrana je uradila veliki posao - primili smo samo 26 golova, i mislim da je to presudno”, rekao je Milić i zaključio:

„Kako se sezona bliži kraju pritisak je sve veći, ali ovakvu vrstu pritiska svaki sportista voli. Da je neko na startu sezone ponudio da se dva kola pred kraj mi pitamo u borbi za titulu, prihvatili bismo. Sada je došao momenat da okončamo šampionsku trku”.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: