Spektakl u Birmingemu, Aston Vila još nije obezbijedila Ligu šampiona, ali je ponovo pokazala da zaslužuje elitu

Velikan iz Birmingema na krilima Kolumbijca Durana od 1:3 stigao do 3:3 protiv Liverpula - ukoliko sjutra (utorak) Totenhem ne savlada Siti ekipa Unaja Emerija plasiraće se u Ligu šampiona kolo prije kraja šampionata

11276 pregleda 1 komentar(a)
Duran slavi jedan od golova protiv Liverpula, Foto: Reuters
Duran slavi jedan od golova protiv Liverpula, Foto: Reuters

Da zaslužuje da se naredne sezone vrati u takmičenje koje je osvojila daleke 1982. Aston Vila je pokazala još jednom...

Momci Unaja Emerija gubili su na svom "Vila parku" od Liverpula 3:1, ali nisu se predavali i sa dva pogotka Đona Durana u 85. i 88. minutu stigli su do spektakularnih 3:3.

Velikan iz Birmingema pred posljednjih 90 minuta Premijer lige još zvanično nije obezbijedio plasman u Ligu šampiona, ali je praktično pred vratima Uefine elite koja bi mogla da otvori već sjutra ukoliko Totenhem ne savlada Mančester siti.

Jednu od ljepših utakmica na Ostrvu ove sezone otvorila je velika greška golama Aston Vile Emilijana Martinesa, pa je već nakon dva minuta Liverpul vodio na "Vila parku".

Izjednačio je već nakon 10 minuta Juri Tilemans, da bi novo vođstvo "redsima" donio Kodi Gakpo u 23...

Kada je početkom drugog poluvremena Džarel Kvansa lijepim golom glavom povisio na 3:1 činilo se da bodovi idu u Liverpul, ali u 79. minutu Emeri je na teren poslao Durana... Kolumbijac je kod prvog gola pokazao majstorstvo, kod drugog snalažljivost za 3:3.

Aston Vila sada čeka "poklon" Sitija, a u slučaju da Totehnem, ipak, napravi čudo i šokira virtuelnog lidera Premijer lige, klub iz Birmingema u posljednjem kolu moraće da savlada Kristal Palas za plasman u Ligu šampiona.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: