"Partizan je pod pritiskom, a mi sanjamo pobjedu u Beogradu"

Budućnost Voli sinoć savladala Partizan (74:73) u drugom meču polufinala AdmiralBet ABA lige. Majstorica je u petak (19) u Beogradu. Centar "plavih" Kenan Kamenjaš poručuje da će ekipa u trećem meču pružiti maksimum kako bi se plasirala u finale

12752 pregleda 19 komentar(a)
Kamenjaš sa saigračima proslavlja pobjedu, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović
Kamenjaš sa saigračima proslavlja pobjedu, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović

Prije dvije godine, 15. maja 2022, košarkaši Budućnost Volija su u drugom meču polufinala AdmiralBet ABA lige savladali u "Morači" Partizan (72:71) i izborili majstoricu u Beogradu. Bila je to utakmica koju je trojkom, dvije sekunde prije kraja, odlučio Vladimir Micov, kada je na asistenciju Kendrika Perija pogodio iz ćoška i donio pobjedu svom timu.

Nakon toga je crnogorski šampion šest puta zaredom gubio od "crno-bijelih", da bi sinoć u "Morači" uspio da prekine negativan niz. I ponovo je meč odlučen u posljednjim sekundama - 11 sekundi prije kraja Kenan Kamenjaš je promašio oba slobodna bacanja, a onda je Partizan krenuo u posljednji napad. Loptu je imao Aleksa Avramović, ali nije uspio da pogodi. Na kraju je Budućnost slavila 74:73 i izborila majstoricu, koja je na programu u petak (19) u "Beogradskoj areni".

"Znali smo da će utakmica biti uzbudljiva. Igrali smo na pravi način - sa dosta kontakta i energije u odbrani. Iz odbrane smo dali dosta lakih poena. Na kraju je trener nacrtao akciju za Megija, ali se desilo da sam ja ostao sam, pa sam morao da odlučim. Nisam se osjećao najbolje sa linije za slobodna bacanja, šutirao sam 7-2, izvinjavam se navijačima na uzbudljivoj završnici, na svemu što sam priredio. Ali, pobjeda se piše, a igra briše. Idemo u Beograd da pokušamo da iznenadimo", rekao je Kamenjaš.

Nakon promašenih bacanja Kamenjaša, Avramović je krenuo u napad, čuvao ga je upravo centar Budućnosti, koji srpskom reprezentativcu nije dozvolio lak put do koša.

"Odigrao sam odbranu najbolje što sam mogao. Avramović se zaustavio i, srećom, promašio", opisao je Kamenjaš posljednji napad na utakmici i promašaj košarkaša Partizana.

Partizan je u trećoj četvrtini dva puta imao šest poena prednosti (46:40 i 48:42), a onda su Jogi Ferel, Mekinli Rajt i Kamenjaš preokrenuli - 54:52. Imali su "plavi" i maksimalnih devet razlike (68:59), ali je utakmica na kraju odlučena u posljednjem napadu.

"Kad smo stekli devet poena prednosti, Partizan se brzo vratio. Ušli smo u uzbudljivu završnicu. Znali smo da se ne smijemo opuštati. Normalno je da dolazi do padova u igri, ali smo utakmicu završili na najbolji način", kazao je centar Budućnosti, koji je utakmicu završio sa 12 poena, šest skokova i indeksom 17.

Kamenjaš u duelu sa Kaboklom
Kamenjaš u duelu sa Kaboklomfoto: KK Budućnost/Filip Roganović

Majstorica je u petak u Beogradu, a Partizan je pod pritiskom, budući da brani trofej i da ga mnogi već vide u finalu.

"Partizan je favorit, pogotovo u Beogradu. Ali, oni su pod pritiskom. Mi moramo dobro da se odmorimo i pripremimo. Idemo rasterećeno, ali sa najvišim mogućim ciljem, a to je da pobijedimo. Sanjamo pobjedu, nećemo se predati. Idemo da se borimo do posljednjeg minuta, da svi pružimo maksimum, pa ćemo da vidimo za šta će to biti dovoljno. Nadam se pobjedi", poručio je Kamenjaš.

MEGI: DOBRA ODBRANA DONIJELA POBJEDU

Budućnost, ali ni Partizan nakon meča nisu mogli da se pohvale dobrim procentima za tri poena. "Plavi" su pogodili četiri trojke (4/22), jednu više od "crno-bijelih" (3/19). Tri od četiri trojke Budućnosti djelo su Flečera Megija.

"Veoma bitna pobjeda na psihološkom planu. Bila je neizvjesna, plej-of utakmica, radi se o dva dobra tima, koja imaju dosta samopouzdanja. Sjajno je što smo uspjeli da dođemo do pobjede. Igrali smo čvrsto, bili dobri u odbrani, pomagali smo jedan drugome na terenu. Dobra odbrana nam je donijela pobjedu", smatra Megi.

Plasman u finale je obezbijedila Crvena zvezda, koja je sinoć u drugoj utakmici pobijedila Megu (74:73).

Bonus video: