Evroliga objavila najbolju petorku ove sezone

Majk Džejms (Monako), Fakundo Kampaco (Real Madrid), Kendrik Nan (Panatinaikos), Najdže Hejs-Dejvis (Fenerbahče) i Matijas Lesor (Panatinaikos) članovi idealne petorke

8884 pregleda 3 komentar(a)
Članovi idealne petorke, Foto: Euroleague.net
Članovi idealne petorke, Foto: Euroleague.net

Evroliga je izabrala najbolju petoku ove sezone, koju čine Majk Džejms (Monako), Fakundo Kampaco (Real Madrid), Kendrik Nan (Panatinaikos), Najdžel Hejs-Dejvis (Fenerbahče) i Matijas Lesor (Panatinaikos).

Najbolju petorku su birali treneri, kapiteni, novinari i navijači.

Majk Džejms je ove sezone ispisao istoriju i posao igrač sa najviše poena u Evroligi. Prosječno je u ovom takmičenju postizao 17,9 poena, uz 4,1 skok i 5,1 asistenciju, a Monako je u četvrtfinalu eliminisan od Fenerbahčea (3:2).

Džejms je jedini član idealne petorke koji neće igrati na fajnl-foru u Berlinu.

U idealnoj petorci su dvojica igrača Panatinaikosa - Nan i Lesor. Nan je prosječno postizao 15,9 poena, 2,6 skoka i tri asistencije. Lesorov prosjek je 13,7 poena i 6,2 skoka.

Košarkaš Reala, Kampaco, je ove sezone u Evroligi prosječno bilježio 11,7 poena, 2,9 skokova i 6,5 asistencija.

Hejs-Dejvisov prosjek je 14,1 poen, 4,7 skokova i 1,7 asistencija. Košarkaš Fenerbahčea je na utakmici sa Albom u Istanbulu postigao 50 poena i oborio rekord po broju postignutih poena na jednom meču u Evroligi.

Od svih učesnika fajnl-fora, jedino Olimpijakos nema igrača u idealnoj petorci.

Fajnl-for je od 24. do 26. maja u Berlinu, a u polufinalu se sastaju Real Madrid - Olimpijakos i Panatinaikos - Fenerbahče.

Bonus video: