Boston na korak od finala Istoka, Oklahoma izjednačila protiv Dalasa

Klivlend - Boston 102:109, Dalas - Oklahoma 96:100

7637 pregleda 0 komentar(a)
Gildžes-Aleksander u duelu sa Dončićem i Vašingtonom, Foto: Reuters
Gildžes-Aleksander u duelu sa Dončićem i Vašingtonom, Foto: Reuters

Košarkaši Bostona poveli su 3:1 protiv Klivlenda u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su sinoć pobijedili 109:102.

Seltikse su predvodili Džejson Tejtum sa 33 poena, 11 skokova i pet asistencija i Džejlen Braun sa 27 poena i osam skokova. Džru Holidej pobjedi je doprinio sa 16 poena, sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, a Pejton Pričard sa 11 poena.

U ekipi Klivlenda Darijus Garland imao je 30 poena i sedam asistencija, Evan Mobli 19 poena i devet skokova, a Kris Levert 19 poena i pet skokova. Maks Strus dodao je 15 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

U ekipi nije bilo dvojice najboljih igrača zbog povreda, Donovan Mičel propustio je utakmicu zbog problema sa listom, a Džeret Alen zbog povrede rebara.

Naredna, peta, utakmica igra se u noći između srijede i četvrtka u Bostonu, a domaći Seltiksi bi pobjedom mogli da se plasiraju u finale konferencije.

Košarkaši Oklahome izjednačili su na 2:2 protiv Dalasa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su pobijedili 100:96.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Šaj Gildžes-Aleksander sa 34 poena uz osam skokova i pet asistencija, Čet Holmgren dodao je 18 poena, devet skokova i četiri blokade, a Lu Dort 17 poena i osam skokova.

Džejlen Vilijams utakmicu je završio sa 14 poena, devet skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte.

U ekipi Dalasa, koja je imala 13 blokada što je rekord franšize u plej-ofu, najefikasniji je bio Pi Džej Vašington sa 21 poenom uz 12 skokova, dok je Luka Dončić imao tripl-dabl učinak od 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Derik Džons dodao je 17 poena, a Kajri Irving devet poena i devet asistencija.

Naredna, peta, utakmica igra se u noći između srijede i četvrtka a domaćin će biti Oklahoma.

REZULTATI

Klivlend - Boston 102:109

Dalas - Oklahoma 96:100

Bonus video: