Budućnost i SC Derbi u finalu Prve lige, Žakelj: Uradićemo sve da dođemo do titule; Jakara: Budućnost je veliki favorit

Prva utakmica finala Prve crnogorske košarkaške lige sjutra (18) u "Morači"

8696 pregleda 3 komentar(a)
Sa utakmice Budućnosti i SC Derbija ove sezone, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Sa utakmice Budućnosti i SC Derbija ove sezone, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Drugu sezonu zaredom u finalu Prve crnogorske košarkaške lige igraće Budućnost Voli i SC Derbi.

Finalna serija počinje sjutra (18) u "Morači", igra se na tri pobjede, a domaćin prvog susreta je aktuelni šampion.

"Mislim da su najbolji timovi u finalu. Znamo da će SC Derbi biti motivisan. Imaju dužu klupu u ovom slučaju, ali mi u Budućnosti imamo samo visoke ambicije. Uradićemo sve da ovu seriju završimo u našu korist“, rekao je trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

Budućnost i SC Derbi su ove sezone odigrali četiri meča - sve je počelo u septembru, u polufinalu ABA Superkupa kada su slavili "studenti" (69:63), koji su nakon toga bili bolji u prvom dijelu AdmiralBet ABA lige (94:82), a onda i u finalu Kupa Crne Gore (81:80). Budućnost je pobijedila u 26. kolu regionalnog takmičenja (93:80).

"Kada igrate u finalu, onda imate želju i da osvojite trofej. Treba biti realan - Budućnost je favorit, ima šest stranaca, a poznato je da na utakmici mogu da budu samo četiri. Svejedno, ja mislim da neće biti isto kao u Kupu, jer smo tada igrali svakog dana, a sad nakon utakmice imamo dva dana za oporavak. Mi smo u prednosti, jer imamo više igrača u rotaciji, ali je za mene Budućnost veliki favorit", poručio je trener SC Derbija Dejan Jakara.

Bonus video: