Primorac za veliki korak ka dugo čekanoj tituli, Jadran želi da vrati brejk

Meč broj dva finala za vaterpolo prvaka Primorac i Jadran igraju u Kotoru, 18 h

1461 pregleda 1 komentar(a)
Dmitri Holod (Jadran) i Đorđije Stanojević (Primorac) tokom prvog finalnog meča, Foto: Vuk Ilić/VPSCG
Dmitri Holod (Jadran) i Đorđije Stanojević (Primorac) tokom prvog finalnog meča, Foto: Vuk Ilić/VPSCG

Primorac je osvojio premijerna dva šampionata nakon obnove crnogorske nezavisnosti, a onda je praktično nestao iz velikih vaterpolo priča - uz dvije titule Budve sve nakon toga bilo je u bojama Jadrana.

Novljani su uglavnom bez mnogo muke rješavali prvenstvo, u nizu su od devet uzastopno osvojenih titula, ali čini se kao rijetko kada ranije finale ove sezone donosi veliku dramu.

Vrijeme je za drugi meč finalne serije za prvaka Crne Gore - Primorac nakon brejka na Škveru (9:6) od 18 sati dočekuje Jadran i u slučaju novog trijumfa došao bi na korak od titule.

"Možemo da budemo zadovoljni brejkom, ali ništa nije gotovo", istakao je za Radio Kotor veliki adut Primorca Draško Brguljan. "Jadran je i dalje favorit, igrao je Ligu šampiona, prvak je godinama, pojačan je u odnosu na sastav od prošle godine".

S druge, Jadran zanima samo kako da vrati brejk i prednost domaćeg bazena.

"Bitno je da vratimo brejk sa Škvera, a ekipa je spremna za to. Ulazimo u meč sa još većom željom, jer sada imamo motiv više - ne smijemo da izgubimo”, jasan je Jovan Vujović, centar Jadrana.

Legendarni vaterpolista iz Kotora zna koliko će biti teško u drugom duelu.

"Očekujem agresivniju igru Jadrana u odnosu na utakmicu u Herceg Novom, a na nama je da odgovorimo. Ukoliko naša odbrana bude funkcionisala i približno kao na Škveru, mislim da imamo dobru šansu", smatra Brguljan.

Da šampion osjeća pritisak potvrdio je i Vujović.

"Naravno, da osjećamo, jer smo godinama osvajali prvenstva, a ove sezone smo i napravili bolju ekipu u odnosu na neke ranije", smatra Jadranov reprezentativac.

Osim titule tu je i još jedan dodatni motiv.

"Prvak dobija pozivnicu za Ligu šampiona - to je dodatni pritisak, ali i donosi veći adrenalin i motivaciju za igranje", naglasio je Vujović.

Jedan od motiva Primorca biće i da se oduži navijačima...

"Imamo određeni broj ljudi koji dolazi na svaku utakmicu, bez obzira s kim igramo - to važi i za neke ranije godine i zbog njih mi je drago da se napravi lijepa priča u Primorcu", zaključio je Brguljan.

Bonus video: