Ruske vlasti: Tokom noći neutralisan 31 ukrajinski dron

Ukrajina, gdje se više od dvije godine vodi ruska ofanziva, povećala je napade na Rusiju posljednjih mjeseci ciljajući posebno energetske objekte

646 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Ruske vlasti saopštile su da su tokom prethodne noći neutralisale 31 ukrajinsku bespilotnu letjelicu u više regiona u zemlji i na crnomorskom poluostrvu Krim.

"Tokom noći spriječeni su novi pokušaji kijevskog režima da izvrše terorističke napade sa vazdušnim dronovima na mete na teritoriji Ruske federacije", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane na Telegramu.

Ruska protivvazduhoplovna odbrana uništila je 12 dronova iznad oblasti Belgorod, koja se graniči sa Ukrajinom i gdje je juče u ukrajinskom napadu poginulo 15 ljudi, javio je isti izvor.

Još dva drona uništena su iznad regiona Kursk, koji se takođe graniči sa Ukrajinom, a četiri drona presretnuta su iznad susjedne oblasti Lipeck, piše u saopštenju.

Takođe sedam dronova i četiri krstareće rakete "Storm šedou" uništeni su iznad poluostrva Krim, koje je Rusija pripojila 2014. godine.

Ukrajina, gdje se više od dvije godine vodi ruska ofanziva, povećala je napade na Rusiju posljednjih mjeseci ciljajući posebno energetske objekte. Kijev je obećao da će prenijeti sukobe na rusko tlo kao odgovor na rusko bombardovanje njene teritorije.

Bonus video: