Visokoškolci se dobro snalaze sa online nastavom

Situacija sa koronavirusom je ubrzala proces digitalizacije u Crnoj Gori i usmjerila ga ka učenju na daljinu, rad do kuće i nove metode u savladavanju gradiva.
576 pregleda 1 komentar(a)
Online učenje, Foto: Srednja.hr, Srednja.hr
Online učenje, Foto: Srednja.hr, Srednja.hr
Ažurirano: 08.04.2020. 11:40h

Profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, Bojana Femić Radosavović, za Boje jutra je saopštila da su studenti i profesori pokazali da se nastava može organizovati i online putem.

„Kao gostujući profesor na tri fakuleta Univerziteta Crne Gore mogu primijetiti da online predavanja za studente odlično funkcionišu i da studenti redovno prate nastavu“, saopštava Femić Radosavović.

Kako ističe profesorica, vrijeme digitalizacije je davno počelo, a situacija sa koronavirusom je ubrzala ovaj proces u Crnoj Gori i usmjerila ga ka učenju na daljinu, rad do kuće i nove metode u savladavanju gradiva.

„Studenti se jako dobro snalaze i informatički su pismeni, pa je ovo više izazov za profesore koji su se našli na njihovom terenu i moraju se prilagoditi njihovim metodama rada“, kaže ona, dodajući da je Univerzitet brzo odgovorio na nastalu situaciju i da se pokazalo da nastava može jako dobro funkcionisati na ovaj način.

Napominje da postoji više načina za održavanje online nastave, snimanjem audio predavanja koje prati pripremljenu prezentaciju ili predavanje uživo putem neke od aplikacije koje se u ovim okolnostima najčešće koriste.

„Preferiram da svoja predavanja držim uživo putem neke od aplikacija, jer mi olakšava interakciju sa studentima i veliki broj njih na taj način učestvuje u nastavi“, ističe Femić Radosavović.

Bonus video: