Crnogorska policija uhapsila dvije osobe koje su se potraživale na međunarodnom nivou

Privedeni su istražnim sudijama Višeg suda u Podgorici i Bijelom Polju koji su im odredili ektradicione pritvore

17279 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Dvije osobe koje su se potraživale na međunarodnom nivou uhapšene su danas na graničnim prelazima Sukobin i Kula, saopšteno je iz Uprave policije. "Na graničnom prelazu Sukobin Murićani, prilikom ulaska u Crnu Goru, policijski službenici kontrolisali su lice V.C. (59), državljanina Republike Albanije.

Utvrđeno je da se ovo lice potražuje na osnovu interpolove potjernice koja ja za njim raspisana od strane Republike Turske, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo uvoz narkotika ili stimulativnih supstanci", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je ova osoba lišena slobode i privedena istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

"Takođe, na graničnom prelazu Kula, na ulasku u Crnu Goru kontrolisan je T.Z. (31) sa Kosova.

Utvrđeno je da se potražuje po međunarodnoj potjernici Savezne Republike Njemačke radi obezbjeđenja njegovog prisustva u postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo otmica maloljetnika.

T.Z. je u zakonskom roku priveden istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju koji mu je odredio ekstradicioni pritvor", stoji u saopštenju policije.

Bonus video: