Uprava: U Mojkovcu zaplijenjena bespravno posječena stabla, biće podijeljena građanima

Vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković poručio je da ta uprava odlučno nastavlja borbu protiv bespravnih aktivnosti u šumarstvu

6450 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore
Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore

Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u toku ove sedmice otkrili su bespravne sječe u Područnoj jedinici Mojkovac i zaplijenili bespravno posječena stabla, koja će biti podjeljena građanima u skladu sa zakonom, saopšteno je danas iz te uprave.

U saopštenju se dodaje da je u Gazdinskoj jedinici "Petrovića Omar –Buren", otkrivena i zaplijenjena drvna masa, a uz pomoć i mehanizaciju DOO "Komunalne usluge – Gradac", službenici Uprave su prebacili ogrjevno drvo na sigurnu lokaciju.

"Takođe, u mjestu 'Dočci' u istoj gazdinskoj jedinici, službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima otkrili su još jednu bespravnu sječu određene količine smrče, koju su sa angažovanim vozilom otpremili na sigurnu lokaciju, zahvaljujući pomoći i podršci službenika Odjelejnja bezbjednosti (OB) Mojkovac. U oba slučaja podnijeta je prijava OB Mojkovac na dalje postupanje, dok je bespravno posječena drvna zapremina uspješno lagerovana na sigurnu lokaciju", piše u saopštenju.

Vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković poručio je da ta uprava odlučno nastavlja borbu protiv bespravnih aktivnosti u šumarstvu.

"Dosadašnji rezultati nam pokazuju da smo na odličnom putu", poručio je Rajković.

Bonus video: