MUP: Stvaraju se uslovi za otvaranje filijale MUP u Petrovcu, Pošta će ustupiti prostor na trajno korišćenje

"Ministarstvo se obavezalo da za potrebe otvaranja filijale preduzme sve neophodne aktivnosti u pogledu adaptacije prostora i obezbjeđivanja sredstava za ovu namjenu", piše u saopštenju MUP

6652 pregleda 10 komentar(a)
Đurašković i Šaranović potpisuju Memorandum, Foto: MUP
Đurašković i Šaranović potpisuju Memorandum, Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i izvršni direktor Pošte Crne Gore Josip Đurašković potpisali su Memorandum o saradnji, kojim se stvaraju uslovi za otvaranje filijale Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Petrovcu, saopšteno je danas iz MUP.

Iz tog Vladinog resora su poručili da je to urađeno u cilju unapređenja kvaliteta usluga, posebno u dijelu izdavanja dokumentacije u nadležnosti MUP.

Danilo Šaranović, Josip Đurašković
foto: MUP

"Memorandumom je predviđeno da Pošta Crne Gore ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova prostor od 70 metara kvadratnih, u okviru svoje poslovnice u Petrovcu, na trajno korišćenje. Ministarstvo se obavezalo da za potrebe otvaranja filijale preduzme sve neophodne aktivnosti u pogledu adaptacije prostora i obezbjeđivanja sredstava za ovu namjenu", piše u saopštenju.

Iz MUP su kazali da su Šaranović i Đurašković izrazili zadovoljstvo zbog postignutog dogovora, uvjereni da će otvaranje filijale značajno olakšati pristup uslugama koje pruža MUP, ne samo građankama i građanima Petrovca, već i brojnim turistima koji posjećuju taj dio crnogorske obale.

"Istovremeno se preduzimaju aktivnosti i na finalizaciji stvaranja adekvatnih uslova za rad MUP-a i u opštini Gusinje. Ministarstvo na ovaj način aktivno jača kapacitete u brojnim segmentima rada, što će se nastaviti i u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: