Otvorena adaptirana jedinica ZHMP u Kolašinu

"Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore je u adaptaciju i opremanje jedinice uložio 36.246 eura sa PDV-om, dok je određeni novčani iznos donirala Opština Kolašin"

3487 pregleda 2 komentar(a)
Foto: ZHMP
Foto: ZHMP

U Kolašinu je otvorena adaptirana jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, saopšteno je iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (ZHMP).

"Jedinicu su svečano otvorili direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić i predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić. Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore je u adaptaciju i opremanje jedinice uložio 36.246 eura sa PDV-om, dok je određeni novčani iznos donirala Opština Kolašin", navodi se u saopštenju.

Niković je istakao da je hitna pomoć u Kolašinu osma adaptirana jedinica Zavoda.

Dodao je da je unaprjeđenje hitne medicinske pomoći u Crnoj Gori počelo je 2021. godine, a u planu je da do kraja 2025. godine sve jedinice hitne pomoći budu adaptirane i savremeno opremljene.

“Nadam se da ćemo do tog perioda imati i kadar koji će moći da pokrije i pruži uslugu hitne medicinske pomoći svim građanima Crne Gore ali i turistima. Nadam se da ćemo do kraja juna otvoriti i jedinicu hitne medicinske pomoći na Žabljaku. Mi smo truistička destinacija i zemlja koja je u pretpristupnim pregovorima sa Evropksom unijom, zato je naophodno da unaprijedimo i održimo kvalitet pružanja hitne medicinske pomoći u zemlji i privedemo je savremenim standardima. Takođe, po prvi put građani vide i znaju gdje završava novac koji nam država obezbjeđuje”, naglasio je Niković

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Crne Gore Aleksandar Sekulić izjavio je da je Kolašin dobio hitnu pomoć kakvu zaslužuje kao važan turistički centar Crne Gore.

“Kolašin danas dobija rekonstruisan zdravstveni objekat u koji su uložena značajna sredstva i koji je sada reprezentativan, urađen u skladu sa najvišim standardima medicine. Namjera je da se cjelokupna infrastruktura javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori podigne na viši nivo, kao i zdravstvenih usluga. U tome smo zahvalni i direktoru dr Vuku Nikoviću koji ulaže ogromne napore da podigne nivo zdravstvene usluge u hitnoj medicinskoj pomoći ali i uslove rada na teritoriji države”, zaključio je Sekulić.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić i direktor Doma zdravlja Kolašin Milan Marković.

Bonus video: