Jakšić Stojanović: Učenici su na neprimjeren način proslavili polumaturu

"Razumijem da je ovo učenicima jako bitno međutim zaista se mora voditi računa jer su ovo ipak vaspitne i obrazovne ustanove", rekla je Jakšić Stojanović

39578 pregleda 466 reakcija 58 komentar(a)
Jakšić Stojanović ispred škole, Foto: Jovan Mrdak
Jakšić Stojanović ispred škole, Foto: Jovan Mrdak

Učenici Osnovne škole (OŠ) "Vlado Milić" su na neprimjeren način proslavili polumaturu, saopštila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Polumaturanti podgoričke OŠ "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj školovanja u toj osnovnoj školi, potvrdila je ranije danas "Vijestima" direktorica Ivana Milić.

"Učenici su na jedan neprimjeren način proslavili polumaturu. Ukoliko se utvrdi da je uzrok požara nesavjesno ponašanje učenika zaista ćemo insistirati na tome da se svi učesnici budu adekvatno procesuirani", kazala je Jakšić Stojanović novinarima ispred škole.

Što se tiče sanacije štete ona je kazala da će se ona najlakše pokriti, "Ministarstvo će odmah nakon praznika krenuti u sanaciju štete."

Ona je dodala da za proslave mature i polumature postoje maturske večeri.

"Razumijem da je ovo učenicima jako bitno međutim zaista se mora voditi računa jer su ovo ipak vaspitne i obrazovne ustanove. Ono što je dobro je da nema povrijeđenih ali ovo su ozbiljne stvari i bakljada nikako nije primjerena", rekla je ministarka

Bonus video: