Roko Tolić novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore

„Čvrsto smo uvjereni da će Roko Tolić znanjem, iskustvom i energičnom vizijom opravdati naše povjerenje i ispuniti očekivanja države i najšire javnosti“, poručuju iz Odbora direktora ACG

16421 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Aerodromi Crne Gore
Foto: Aerodromi Crne Gore

Roko Tolić je novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore. To je odlučio Odbor direktora na današnjoj sjednici, i to nakon međunarodnog konkursa i intervjua sa devet kandidata.

„Čvrsto smo uvjereni da će Roko Tolić znanjem, iskustvom i energičnom vizijom opravdati naše povjerenje i ispuniti očekivanja države i najšire javnosti“, poručuju iz Odbora direktora ACG.

Dostavili su i biografiju Tolića.

"Nakon što je od 2000. do 2001. godine radio kao zamjenik gradonačelnika Dubrovnika, Tolić je karijeru u avijaciji gradio u Zračnoj luci Dubrovnik gdje je od 2001. godine do danas obavljao više funkcija. U periodu od 2001. do 2009. godine bio je direktor zajedničkih poslova, a od 2009. do 2018. je bio na poziciji glavnog direktora. U tom periodu, kako se navodi u njegovoj biografiji, bio je zadužen, između ostalog, za sprovođenje EU projekta razvoja i obnove aerodroma u Dubrovniku, a prethodno i za uspostavljanje sistema bezbjednosti. Od 2018. godine do danas je bio angažovan na poziciji direktora sektora trgovine. Od 2009. godine je član borda Međunarodnog udruženja izvršnih direktora aerodroma (IAAE), a od 2011. je i član komiteta za bezbjednost u Međunarodnom savjetu aerodroma (ACI). Istovremeno je i ovlašćeni auditor za zaštitu vazdušnog saobraćaja u Međunarodnom udruženju civilnog vazduhoplovstva (ICAO). Po struci je diplomirani ekonomista", navodi se u saopštenju.

Bonus video: