Milović: Aktuelna vlast uništila Budvu, vrijeme je za preporod grada

"Prethodnih osam godina obilježio je dramatičan pad sistema vrijednosti. Umjesto mediteranskog duha, otvorenih škura i poznatog gostoprimstva, Budva je danas poprište uličnih tuča, ubistava i leglo kriminala", kazao je nosilac liste DPS-a "Budva može bolje!"

3310 pregleda 11 komentar(a)
Nikola Milović, Foto: DPS
Nikola Milović, Foto: DPS

Aktuelna budvanska vlast, koja već osam godina građane drži kao taoce njihovih međusobnih sukoba i razmirica, u potpunosti je uništila Budvu, poručio je nosilac liste DPS-a "Budva može bolje!" Nikola Milović.

On je u saopštenju dostavljenom medijima istakao da je za osam godina potrošeno je 350 miliona eura gradskog budžeta, a da nijedan jedini euro nije uložen u razvoj, ugašeni su nekada uspješni sportski klubovi, a kulturne manifestacije srozane do nivoa da, kako je kazao, značajno degradiraju nekadašnji imidž grada.

"Razvoj Budve u potpunosti je zaustavljen. Od nekadašnjeg lidera u Crnoj Gori danas smo grad koji je jedanaesti po visini plate u državi, a lokalna samouprava zapošljava gotovo 2.500 ljudi. Ova vlast nije napravila nijednu novo parking mjesto, nijednu novu ulicu, nijedno novo igralište ili park. Zelene površine su uništene, a stanje komunalnog reda nikad gore. Ovu vlast obilježile su međusobne svađe i razmirice zbog kojih čak treći put u četiri godine idemo na izbore. Najgore od svega - prethodnih osam godina obilježio je dramatičan pad sistema vrijednosti. Umjesto mediteranskog duha, otvorenih škura i poznatog gostoprimstva, Budva je danas poprište uličnih tuča, ubistava i leglo kriminala", kazao je Milović.

Zbog svega ovoga - došlo je vrijeme za promjene, ističe on.

"Vrijeme je za preporod grada, vrijeme je da na čelo Budve dođe stručan predsjednik sa kompetentnim timom. Budvi predstoji period dinamičnog razvoja i transformacije iz primorske palanke u moderan, turistički, kulturni, sportski i kreativni centar Mediterana. Budvani će uskoro pokazati da žele bolje. Budva će pokazati da može bolje", zaključioje Milović.

Bonus video: