Milatović u SAD, sastaće se sa senatorima i kongresmenima

"Poseban naglasak će biti stavljen na jačanje strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD, kao i intenziviranje saradnje u oblasti bezbjednosti, vladavine prava i proširenja ekonomske saradnje"

3712 pregleda 8 komentar(a)
Milatović (arhiva), Foto: Boris Pejović
Milatović (arhiva), Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama gdje će se, kako je saopšteno, sjutra sastati sa brojnim senatorima i kongresmenima.

Milatović će se sastati sa američkom senatorkom Džin Šahin, koja je ujedno i inicijator Zakona o demokratiji i prosperitetu Zapadnog Balkana, kao i senatorima Krisom Marfijem, Benom Kardinom (koji je na čelu Odbora za vanjske poslove), Džimom Rišom, Pitom Riketsom, Tomom Tilisom, Krisom Konsom, Krisom Van Holenom, Peterom Velčom i Rodžerom Rikerom.

"U okviru posjete Vašingtonu, on će se sastati i sa kopredsjedavajućima crnogorskog kokusa u Predstavničkom domu Kongresa - kongresmenkom Šeli Pingri i kongresmenom Dagom Lambornom, kao i sa kongresmenom Majklom Tarnerom koji je na čelu Odbora za obavještajne poslove Predstavničkog doma Kongresa", saopštio je kabinet predsjednika.

Kažu da će poseban naglasak biti stavljen na jačanje strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD, kao i intenziviranje saradnje u oblasti bezbjednosti, vladavine prava i proširenja ekonomske saradnje.

U sklopu posjete SAD, Milatović je kao najmlađi šef države NATO članice juče otvorio NATO samit mladih na Floridi, podsjećaju.

Bonus video: