DPS Zeta: Opština ne slavi Dan nezavisnosti, vlast žali što Crna Gora nije 27. izborna jedinica bivše državne zajednice

"Možda vlast u Zeti nije u stanju da angažuje dizalicu i zamijeni oštećenu rasvjetu zbog čega je pola Zete u mraku ali zato u roku od par sati, brzom akcijom uklanja 'greškom' postavljene zastave Crne Gore i jasno šalje poruku da Zeta počinje tamo gdje se crnogorska zastava na Dan državnosti ne vijori", poručili su iz DPS Zeta

3804 pregleda 14 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Opština Zeta ne slavi 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore jer vlast u Zeti duboko žali što Crna Gora nije više 27. izborna jedinica bivše državne zajednice sa Srbijom gdje smo se pitali taman koliko se Asanović predsjednik Opštine Mihailo) pita u Zeti, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta.

"To je zaključak koji se izvodi iz brze intervencije da se zastave Crne Gore skinu sa svih stubova u Zeti da ne bi 'smetale' onim građanima koji Zetu doživljavaju kao srpsku Spartu, a ne nikako kao kolijevku, milenijum duge, državnosti Crne Gore. Možda vlast u Zeti nije u stanju da angažuje dizalicu i zamijeni oštećenu rasvjetu zbog čega je pola Zete u mraku ali zato u roku od par sati, brzom akcijom uklanja 'greškom' postavljene zastave Crne Gore i jasno šalje poruku da Zeta počinje tamo gdje se crnogorska zastava na Dan državnosti ne vijori", ističe se u saopštenju DPS Zeta.

Oni su dodali da "ovoliki naboj anti-patriotizma svakoga ostavlja zatečenim i samo potvrđuje da je i pored demanta, prošlogodišnja šarada sa skidanjem i postavljanjem zastava bila ipak istinita iako su probali to da prikriju".

"Pitamo građane Zete, kako se zovu ljudi koji vole drugu državu više od svoje i koji rade sve da, služeći drugoj državi učine štetu sopstvenoj? Koliko mi znamo, makar se ne zovu patriotama. Zećani su od nove vlasti očekivali makar nešto, a dobili su mrak zbog pokvarene rasvjete ili svakodnevnog nestanka struje, rupe zbog 'izostalog razgraničenja' jer asfalt bez granica ne može, dobili su poreske prijave za godinu unaprijed i račune za odvoz neodvezenog smeća. Dobili smo doduše i nove službe i preduzeća koja ne rade ništa, a čiji rukovodioci po ključu dolaze iz drugih opština jer Zećani nijesu dovoljno kvalitetan kadar ili možda nijesu u direktnim rodbinskim odnosima sa Milanom Kneževićem i ne dolaze iz Mojanovića", piše u saopštenju DPS Zeta.

Oni su naveli da "kao partija koja je donijela nezavisnost i Crnoj Gori i Zeti, znajući da je to naše istorijsko pravo i potreba, čestitamo svim građanima Crne Gore predstojeći praznik uz obećanje da će se crnogorska zastava vječno vijoriti u Zeti slaveći i Jovana Vladimira i dinastije Balšića, Crnojevića i Petrovića kao i svijetlu slobodarsku istoriju Zete kao najtvrđi bedem na kome počiva državnost Crne Gore".

Bonus video: