Klub odbornika DPS Pljevlja: Lokalna vlast da organizuje proslavu Dana nezavisnosti Crne Gore

"Nažalost, svakodnevno svjedočimo da promjena vlasti u Pljevljima nije donijela samo nova kadrovska rješenja na ključnim pozicijama, već i promjenu strateškog opredjeljenja našeg grada"

5858 pregleda 16 komentar(a)
Klub odbornika DPS Pljevlja, Foto: DPS Pljevlja
Klub odbornika DPS Pljevlja, Foto: DPS Pljevlja

Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je lokalnu vlast u Pljevljima da organizuje proslavu 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore.

"Ovim putem pozivamo čelnike lokalne vlasti, predsjednika opštine Pljevlja Darija Vraneša ( DF ), predsjednicu Skupštine opštine Pljevlja Jovanu Tošić ( Demokrate) i potpredsjednika opštine Pljevlja Darka Gazdića (PES) da organizuju proslavu Dana nezavisnosti Crne Gore, jer ako su u stanju da organizuju državne praznike susjednih zemalja, valjda će i svoje", navodi se u saopštenju Kluba odbornika DPS-a.

Poručili su da u utorak 21. maja Crna Gora proslavlja Dan nezavisnosti i 18 godina od kada je na referendumu obnovila državnu samostalnost uz poštovanje strogih pravila međunarodne zajednice.

"U tom procesu građani Pljevalja dali su značajan doprinos, a kasnije višestruko potvrdili svoje opredjeljenje glasanjem za partije i koalicije koje baštine građanske i evropske vrijednosti. Nažalost, svakodnevno svjedočimo da promjena vlasti u Pljevljima nije donijela samo nova kadrovska rješenja na ključnim pozicijama, već i promjenu strateškog opredjeljenja našeg grada. U prvim danima nakon preuzimanja vlasti krenuo je obračun sa građanskim karakterom Pljevalja, sa antifašističkim vrijednostima i sa nipodaštavajućim odnosom prema državi Crnoj Gori", piše u saopštenju Kluba odbornika DPS-a u Skuoptini opštine (SO) Pljevlja.

Bonus video: