GI 21. maj: Rezolucija o Jasenovcu pokušaj Vučićevog režima da opstruira crnogorsku proevropsku politiku

"Sasvim je jasno da se prije svega radi o providnom pokušaju relativizacije predstojeće Rezolucije OUN o genocidu u Srebrenici", navodi se u saopštenju

3527 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)

Rezolucija o genocidu u Jasenovcu je providni pokušaj relativizacije predstojeće Rezolucije o Srebrenici kojom režim Aleksandra Vučića želi da Crnu Goru konfrontira sa Hrvatskom i opstruira crnogorsku proevropsku politiku, poručili su iz Građanske inicijative 21. maj.

"Pristajanje beskičmenog PESa na usvajanje manipulativne i politikantske 'Rezolucije o genocidu u Jasenovcu' koju su predložili Vučićevi politički agenti dovoljno govori o jadnom položaju Spajića i njegove bljutave vlade.

Zaboravimo li na političku besmislenost predložene Rezolucije iz ugla bilo kakve potrebe da savremena crnogorska država reaguje na istorijski odavno dokazanu ustašku genocidnu politiku od prije osamdeset godina, sasvim je jasno da se prije svega radi o providnom pokušaju relativizacije predstojeće Rezolucije OUN o genocidu u Srebrenici.

Dodatno, tzv. Rezolucijom o Jasenovcu šovinistički Vučićev režim želi da Crnu Goru konfrontira sa Republikom Hrvatskom i ujedno da opstruira crnogorsku proevropsku politiku. Zato je uspaničeno beogradsko velikosrpstvo, čija je zločinačka i neofašistička politika i dovela do genocida u Srebrenici, naložilo Mandiću, Kneževiću, Joanikiju i ostalim trabantima da prinude zlosrećnog i prepadnutog Spajića da podrži politikantsku 'Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu'", navodi se u saopštenju GI 21. maj.

Iz ove partije poručuju da je tako parlamentarna većina nedvosmisleno pokazala da predstavlja marionetsku državu.

"Tu činjenicu neće promijeniti ni očekivana kameleonska podrška Spajićeve vlade skoroj Rezoluciji OUN o genocidu u Srebrenici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: