Nikolić: Spajić zaustavio put Crne Gore ka EU, popustio pod uticajem Kneževića i proruskih snaga

"Simbolično, novo poniženje Crne Gore dolazi u susret proslavi dana obnove njene nezavisnosti protiv koje su se borili upravo oni koji premijera tretiraju kao bezvrijednu krpu i sprdaju se sa njim po regionalnim medijima kako su uspjeli da ga – prijateljski ubijede", rekao je Nikolić

19858 pregleda 59 reakcija 53 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić smatra da je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i zvanično zaustavio put Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU) nakon što je popustio pred ucjenom koju je pred njega stavio Milan Knežević, a koja se odnosi na potpisivanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

"Simbolično, novo poniženje Crne Gore dolazi u susret proslavi dana obnove njene nezavisnosti protiv koje su se borili upravo oni koji premijera tretiraju kao bezvrijednu krpu i sprdaju se sa njim po regionalnim medijima kako su uspjeli da ga – prijateljski ubijede", rekao je Nikolić.

Ocjenjuje da je jasno zašto Spajić pristaje na ultimatume i ucjene Kneževića i ostalih predstavnika proruskih snaga u Crnoj Gori, koji kroz njegovu vladu nastavljaju da služe interesima svojih finansijera.

"Spajiću je bitno samo da zadrži vlast i izbjegne odgovornost za sve ono što se dešava u njegovom mandatu, a čemu svjedočimo svakodnevno. DPS je od starta tvrdila da je na vlast došla antievropska većina, u kojoj DF diktira strateške pravce razvoja Crne Gore. Tada smo rekli i to da će Spajić prije ili kasnije morati da se odluči, jer ne možete u isto vrijeme preuzimati evropske vrijednosti, a onda ih sa druge strane negirati. Taj dan je došao i Spajić se umjesto za EU odlučio za jačanje saveza sa DF-om", zaključio je Nikolić.

Bonus video: