Hoa Šuande o ulozi u seriji "Simpatizer": Osjećao sam se kao da sam dobio na lutriji

Serija je bazirana na Pulicerom nagrađivanom romanu Vijet Tan Ngujena iz 2016, koji govori o špijunu Sjevernog Vijetnama koji dolazi u Los Anđeles kao dvostruki agent

2477 pregleda 0 komentar(a)
Hoa Šuande u seriji "Simpatizer", Foto: Printscreen YouTube
Hoa Šuande u seriji "Simpatizer", Foto: Printscreen YouTube

Život Hoa Šuandea, australijskog glumca vijetnamskog porijekla, dramatično se promijenio 21. septembra 2022. Prošlo je devet mjeseci od kad je poslao snimak za audiciju za HBO-ovu seriju "Simpatizer", od tad je prošao kroz gomilu Zoom poziva, sreo se sa rediteljem Park Čan Vukom, putovao u Južnu Koreju i Los Anđeles u sklopu audicijskog procesa, a onda tišina... Ni riječi o tome da li je dobio ulogu. Sve do tog septembarskog dana.

Tada je glumac saznao da će igrati Kapetana, te da će u seriji glumiti uz velikane kao što su Robert Dauni Džunior i Sandra Oh.

"Osjećao sam se kao da sam dobio na lutriji. Ponosan sam i srećan", kazao je Šuande za Variety.

Serija je bazirana na Pulicerom nagrađivanom romanu Vijet Tan Ngujena iz 2016, koji govori o špijunu Sjevernog Vijetnama koji dolazi u Los Anđeles kao dvostruki agent. Šuande je vijetnamskog porijekla i zna da govori vijetnamski, ali se u seriji ovaj jezik toliko koristi, da je morao da unaprijedi znanje istog.

"Bio sam iznenađen koliko smo pričali vijetnamski. Ja i Fred Ngujen Kan ga nismo toliko pričali za cijeli život. Na ličnom nivou bilo je lijepo znati da se mogu ponovo povezati sa tim dijelom sebe koji nisam potpuno prihvatio, razumio i istražio ranije", ispričao je glumac.

On je kazao da mu je posebno zabavno bilo raditi sa Daunijem, koji igra više likova u seriji.

"Jednom na snimanju su ga svi tražili, a on je bio pod maskom, potpuno skriven, iskočio je niotkuda i rekao mi 'Hej, to sam ja'. Bilo je zabavno otkrivajući njegove likove i njegove energije koje su za svakog lika bile drugačije. Imao sam osjećaj kao da upoznajem četiri različita čovjeka", istakao je glumac.

Bonus video: