Disney će ubuduće objavljivati manje filmova i više se fokusirati na kvalitet

"Vrijedno sam radio sa studijom kako bismo smanjili proizvodnju i fokusirali se više na kvalitet. To se posebno odnosi na Marvel", kazao je glavni izvršni direktor kompanije Disney Bob Iger

1442 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Disney planira da objavljuje manje filmova i "više se fokusira na kvalitet" kad su u pitanju njegove glavne franšize, odlučeno je nakon niza loših rezultata na bioskopskim blagajnama njegovih viskoprofilnih ostvarenja, prenosi "Guardian".

Holivudski gigant smanjiće i produkciju filmova iz Marvelovog univerzuma, koji je nagomilao izdanja posljednjih godina.

"Vrijedno sam radio sa studijom kako bismo smanjili proizvodnju i fokusirali se više na kvalitet. To se posebno odnosi na Marvel", kazao je glavni izvršni direktor kompanije Disney Bob Iger.

Striming servisi ove kompanije, Disney+ i Hulu, neočekivano su ostvarili profit u prošlom kvartalu. To je prvi put da je kompanija zaradila novac na skupocjenom uplivu u striming vode.

Ali su akcije Disneya dramatično pale u utorak, za deset odsto tokom jutarnje trgovine u Njujorku, nakon što striming servis Disney+ nije uspio da privuče onoliko pretplatnika koliko su analitičari očekivali, a ni profit kompanije nije bio na nivou predviđanja.

Niz visokobudžetnih filmova pod Disney etiketom, među kojima su "The Marvels", "Indiana Jones and the Dial of Destiny", "Wish" i "Haunted Mansion" nisu ostvarili očekivanja kad je u pitanja zarada u bioskopima, ali je Iger u utorak kazao da se osjeća odlično povodom predstojećih ostvarenja. U narednom periodu izlaze "Inside Out 2", "Moana 2", "Deadpool & Wolverine" i "Kingdom of the Planet of the Apes".

Iger je kazao da se intelektualno vlasništvo kompanije Disney ne može porediti ni sa kim, te dodao da je zadovoljan sa ravnotežom između originalnih filmova i nastavaka.

Disney+ takođe planira da se izbori sa izazovom dijeljenja šifri za striming servis, ohrabren uspjehom Netflixa koji je ponovo zabilježio rast od kad je počeo da cilja korisnike koji dijele naloge, ubjeđujući ih da plate pretplatu. "Netflix je zlatni standard kad je u pitanju striming", priznao je Iger.

Bonus video: