Mos: Anđelina Džoli me plašila, mislila sam da nisam dovoljno kul da budem dio njene ekipe

Drama Džejmsa Mengolda izašla je 1999, a Džoli, koja je igrala glavnu ulogu uz Vinonu Rajder, nagrađena Oskarom za svoju izvjedbu

5379 pregleda 0 komentar(a)
Vinona Rajder i Anđelina Džoli u filmu "Girl, Imterrupted"., Foto: Printscreen YouTube
Vinona Rajder i Anđelina Džoli u filmu "Girl, Imterrupted"., Foto: Printscreen YouTube

Glumica Elizabet Mos, najpoznatija iz serija "Ljudi sa Menhetna" i "Sluškinjina priča", prisjetila se snimanja filma "Girl, Interrupted" i kazala da ju je Anđelina Džoli tada plašila i da je smatrala da nije dovoljno kul da bude dio njene ekipe.

Drama Džejmsa Mengolda izašla je 1999, a Džoli, koja je igrala glavnu ulogu uz Vinonu Rajder, nagrađena Oskarom za svoju izvjedbu. S obzirom na tenziju u filmu između likova koje su tumačile ove dvije glumice, glumačka ekipa se podijelila u dva klana, prisjetila se Mos u razgovoru za "Let's Talk Off Camera" podkast.

"Postojala su dva klana. Jedan Vinone Rajder i Jedan Anđeline Džoli. To se dešavalo iza kamere, ali je bilo zasnovano na dešavanjima ispreda kamere, na scenariju...Ja sam bila u klanu Vinone Rajder. Klan Anđeline Džoli je bio baš kul. Plašio me je. Nisam ni pomislila da bih mogla biti dio tog klana", ispričala je glumica.

"Pričala sam sa Anđelinom od tada i ona je predivna, ali tada mi je bila nevjerovatno zastrašujuća. Nikad nisam pričala sa njom o tome, sigurna sam da ne bi imala pojma o čemu pričam", dodala je Mos.

I Vinona Rajder je pričala o podjelama na setu u jednom intervjuu 2010. Ona je tada kazala da nikad nije postala dobra prijateljica sa Džoli.

"Girl, Interrupted" je baziran na istoimenim memoarima Suzane Kejsen iz 1993. Rajder igra Kajsen, 18-ogodišnju djevojku sa graničnim poremećajem ličnosti koja je poslata u lokalnu psihijatrijsku bolnicu. Džoli je igrala Lizu Rou, manipulativnu pacijentkinju kojoj je dijagnostikovani sociopata. Dvije žene privlače jedna drugu i film prikazuje uspone i padove tog odnosa.

Mos je kazala da je rad na ovom iskustvu za nju bilo nevjerovatno iskustvo. "Imala sam 15 ili 16 godina, moja majka je i dalje išla sa mnom na snimanja. Bila sam okružena svim tim zvijezdama: Vinona Rajder, Anđelina Džoli, Klea Duval, Britni Marfi! Nevjerovatna postava žena. Osjećala sam se kao da sam upala u 'Čarobnjaka iz Oza'", otkrila je glumica.

Bonus video: