Advokat: Veljović prebačen u Klinički centar, zdravstveno stanje mu je ozbiljno ugroženo

Volkov je kazao da su na Veljovićevo loše zdravstveno stanje ukazivali prethodnih mjeseci

47136 pregleda 69 reakcija 69 komentar(a)
Veljović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Veljović (arhiva), Foto: Luka Zeković

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović prevezen je u Klinički centar Crne Gore i njegovo zdravstveno stanje je ugroženo, kazao je njegov advokat Mihailo Volkov.

Volkov je rekao da su na Veljovićevo loše zdravstveno stanje ukazivali prethodnih mjeseci.

"Smješten je na KBC i njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno ugroženo, a na šta smo ukazivali prethodnih mjeseci", izjavio je Volkov za Portal RTCG.

Viši sud potvrdio je prošle sedmice optužnicu protiv Veljovića. Specijalno državno tužilaštvo tom je sudu optužnicu dostavilo u januaru.

Optužnicom je obuhvaćeno 15 osoba, koje se terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična djela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja.

Kao organizator kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem cigareta označen je Aleksandar Mrkić, koji je u bjekstvu.

Veljović je optužen za zloupotrebu službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije. Tužilaštvo ga tereti da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete.

Optužnica je podignuta protiv Aleksandra Mrkića, Veselina Veljovića, Arsenija Kalezića, Muja Nikočevića, Nikole Mrkića, Željka Bulatovića, Dušice Bulatović, Predraga Veljića, Borislava Lečića, Nemanje Anđelkovića, Gorana Gluščevića, Nikole Bačilovića, Sadiga Elnagara, Nikole Bubanje i Stefana Bubanje.

Bonus video: