Predstava „Klara, dogodilo se nešto neočekivano”

Komad u produkciji Scene "Maska" iz Šapca gostuje sjutra u Nikšićkom pozorištu

6154 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Na sceni Nikšićkog pozorišta sjutra, u 20 časova, biće izvedena predstava “Klara, dogodilo se nešto neočekivano” u produkciji Scene “Maska” iz Šapca.

U predstavi igraju Aneta Tomašević, Aleksandra Ristić i Ivan Tomašević. Tekst su pripremili Aneta i Ivan Tomašević, koji potpisuje i režiju.

Predstava “Klara, dogodilo se nešto neočekivano” sa uspjehom se igra preko 20 godina. Na “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru, Ivan Tomašević je dobio “Zoranov brk”, dok je na internacionalnom festivalu “Trema fest” predstava dobila tri nagrade: Bronzanu plaketu za predstavu, nagradu publike, a Aneta Tomašević je dobila zlatnu masku za glavnu žensku ulogu. Scena “Maska” i predstava “Klara, dogodilo se nešto neočekivano” su izazvali veliku pažnju u pozorišnom životu Srbije, a predstava je po pozivima iz inostranstva gostovala u Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Sloveniji, Rusiji...

“Pred nama izranjaju glumci - obični ljudi od krvi i mesa sa mnoštvom mana, sumnji, strahova, želja... Bračnih nesuglasica, životnih zabluda, prekrasnih saznanja... Čitav preobražaj prati trauma i katarza glavnih junaka. Glumci stvaraju dirljivu komunikaciju i empatiju publike koja (neočekivano) postaje dio performansa. Sve vrijeme traje ta čudna intimnost i bliskost gledaoca i junaka predstave”, piše u najavi predstave.

Bonus video: