Šik za svaki dan proljeća i ljeta: Bijela suknja se slaže uz sve

Maksi bijela suknja je postala nezvanični klasik koji ne izlazi iz mode

9438 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Često se raspravlja o aktuelnim modnim trendovima koji se mogu vidjeti na ulicama, u prodavnicama ili na Instagramu. Ali, rijetko se fokusiramo na klasične komade koji su u trendu više decenija.

Takav dio odjeće je i duga bijela suknja. Iako joj je popularnost porasla dodatno otkad su u trend došle maksi i opuštene siluete, bijela maksi suknja će biti vaš vječni modni oslonac.

Kada ne znate šta da obučete, pravi odgovor je upravo dugačka bijela suknja. Journal.hr otkriva pravu čaroliju ovog odjevnog komada, i pokazuje njenu svestranost.

suknja
foto: Pinterest

Duga bijela suknja postoji od davnina, a tokom 1960-ih i 1970-ih je bila jako popularan izbor. Danas, maksi bijela suknja je postala nezvanični klasik koji ne izlazi iz mode. Idealna je za proljeće i ljeto, a možete je kombinovati baš sa svime.

suknja
foto: Pinterest

Super se slaže uz sportske komade, šarmantne čipkaste košulje ili majice s printom.

suknja
foto: Pinterest

Možete je nositi uz ravne blejzere ili teksas odjeću. Zbog svoje boje i šarmantnog, ali jednostavnog dizajna, bijela maksi suknja je ultimativni komad za stilizovanje, ne morate paziti uz šta je nosite, a uvijek ćete izgledati dotjerano i šik.

suknja
foto: Pinterest

Kada je riječ o obući, suknju možete da nosite uz kaubojske čizme, baletanke ili patike. Opcijama nema kraja.

suknja
foto: Pinterest
suknja
foto: Pinterest
suknja
foto: Pinterest

Bonus video: