Prosinečki na terenu ili kao trener: Najljepše je kada igraš fudbal, ali i ovaj posao nevjerovatno zadovoljava

Selektor fudbalera Crne Gore napravio paralelu između igračke i trenerske karijere

13020 pregleda 3 komentar(a)
Prosinečki ne treningu "sokola", Foto: FSCG/Filip Roganović
Prosinečki ne treningu "sokola", Foto: FSCG/Filip Roganović

Kao igrač plesao je na terenu, u njegove poteze bili su zaljubljeni navijači Reala, Barselone, Crvene zvezde, Hrvatske... Put kroz trenerske vode očekivano bio je mnogo teži i komplikovaniji, ali i tu njegove zamisli atraktivnog i ofanzivnog fudbala često prolaze.

Selektor Crne Gore Robert Prosinički jedno je od najvećih fudbalskih imena sa ovih prostora, a na društvenim mrežama Fudbalskog saveza naše zemlje napravio je paralelu između igračke i trenerske karijere.

"Najljepše je kad zavisiš samo od sebe, tačnije kada si igrač - ništa nema ljepše nego igrati fudbal, tako da poručujem svima da igraju što duže", naglasio je Prosinečki.

Kaže da nakon toga dolazi sve drugo i određeni problemi o kojima igrač nikad nije ni razmišljao...

"Ali, i ovaj posao nevjerovatno zadovoljava, posebno mene jer volim da radim. Naravno, nije ni blizu kao kada si igrač... Lijepo je kada ekipa igra dobro, kada se vidi ruka trenera i kada poštuju ono što zamisliš, a sve to na terenu pokažu na utakmicima", objasnio je legendarni Hrvat.

Ostanak u fudbalu nakon igračke karijere nekako je logičan put, smatra selektor "sokola".

"Mi koji smo u fudbalu i koji ga volimo u ovom sportu se osjećamo kao kod kuće i to je sasvim drugačije nego da se nakon igračke karijere bavimo nečim drugim. Jednostavno ovo znaš, u tome se cijeli život, za razliku od poslova u na primjer restoranima ili slično".

Kao igrač Prosinečki je radio sa Johanom Krojfom, Bobijem Robsonom, Radomirom Antićem, Miroslavom Ćirom Blaževićem...

"Imao sam sreće da sam ko igrač kroz karijeru imao velike trenere i od njih sam mogao mnogo toga da naučim... I stalno učimo i tražimo način da napravimo pomak - baš kao kad smo bili igrači", zaključio je Prosinečki.

Bonus video: