Gvardiola: Veliki igrači vole da igraju pod velikim pritiskom

„Nakon poraza Arsenala od Aston Vile smo došli u situaciju da držimo sudbinu u svojim rukama i to je sve što smo željeli pred finiš”, rekao je Gvardiola

3922 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti je prošao još jedan meč i na šest bodova je od titule nakon što je savladao Fulam 4:0 i preuzeo prvo mjesto s utakmicom više od Arsenala.

„Građani” ne djeluju kao tim koji će uprskati u borbi za pehar, ali u Premijer ligi ništa nije nemoguće...

„Veliki igrači vole da igraju pod velikim pritiskom, a moji fudbaleri godinama pokazuju da su spremni za ovaj period sezone. Nakon poraza Arsenala od Aston Vile smo došli u situaciju da držimo sudbinu u svojim rukama i to je sve što smo željeli pred finiš”, rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Joško Gvardiol je opet strijelac (postigao je dva gola), upisali su se i Fil Foden i Hulijan Alvares iz penala.

„Odradili smo sjajan posao. Patili smo prvih desetak minuta, jer Fulam je takav tim, uvijek vam oteža posao kada se brani, a onda su Bernardo Silva, Mateo Kovačić i Rodri stali na loptu i počeli smo da igramo onako kako smo željeli. Gvardiol? Nismo očekivali da bude baš ovako produktivan, ali smo znali da sa obje noge igra veoma dobro. Ima samo 21 godinu i može mnogo da napreduje, ali golovi koje postiže su nam veoma bitni, kao i njemu”, istakao je Gvardiola.

Siti već u utorak gostuje Totenhemu, a u posljednjem kolu (naredne nedjelje) dočekuje Vest Hem.

Arsenal meč 37. kola igra sjutra - ide na megdan Mančester junajtedu, a za osam dana na „Emirejtsu” igra sa Evertonom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: