Čelsi može i do Evrope, Notingem ispada samo u slučaju nestvarnog raspleta u posljednjem kolu

Šampion Evrope iz 1979. i 1980. pred posljednjih 90 minuta u sezoni ima tri boda više od Lutona koji se nalazi u zoni ispadanja i plus 12 bolju gol razliku od ekipe sa "Kenilvort rouda"

6195 pregleda 0 komentar(a)
Nikolas Džekson postiže gol za pobjedu "plavaca", Foto: Reuters
Nikolas Džekson postiže gol za pobjedu "plavaca", Foto: Reuters

Sjajan meč na "Siti graundu", preokreti i na kraju treća vezana pobjeda velikana iz zapadnog Londona...

Čelsi je sa 3:2 savladao Notingem forest u gostima i do kraja bi mogao i da se domogne evropskih takmičenja koja su se dugo u sezoni prepunoj turbulencija činila nedostižnim.

S druge strane, šampion Evrope iz 1979. i 1980. još nije matematički obezbijedio opstanak, ali samo nestvaran rasplet u posljednjem kolu može da ga ostavi bez Premijer lige.

Notingem pred posljednjih 90 minuta u sezoni ima tri boda više od Lutona koji se nalazi u zoni ispadanja i plus 12 bolju gol razliku od ekipe sa "Kenilvort rouda", pa je teško očekivati scenario po kojem će "šumari" u posljednjem kolu doživjeti katastrofu od Barnija, a još teže da će Luton ubjedljivo savladati Fulam.

Seriju golova u posljednjem meču dana u Premijer ligi otvorio je Čelsijev Mihailo Mudrik već u 8. minutu poslije super asistencije Kola Palmera, a samo osam kasnije odgovorio je Vili Boli za 1:1.

Vođstvo Notingemu poslije lijepe akcije u 74. donio je bivši igrač "plavaca" Kalum Hadson-Odoi, da bi novi preokret na meču i pobjedu Čelsija za dva minuta (80. i 82) režirali Rahim Sterling i Nikolas Džekson.

Čelsi do kraja sezone očekuju dva meča (Brajton i Bornmut), baš kao i Njukasl (Mančester junajted i Brentford) koji trenutno drži šesto mjesto - poziciju koja vodi u Ligu konferencija.

U igri je i dalje Junajted koji je na minus tri od pomenutog tandema, ali ima i da odigra tri utakmice do kraja.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: