Bolonjin veliki korak ka Ligi šampiona, Milan petardom osigurao opstanak Krstovićevom Lećeu

Hit Serije A savladao i Napoli, „rosoneri” deklasirali Kaljari

19925 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bolonja ima sezonu iz snova u Seriji A i na dobrom putu je da je kruniše na pravi način - istorijskim plasmanom u Ligu šampiona.

„Crveno-plavi” su imali mnogo velikih pobjeda ove godine, pa je valjda bilo i realno da snagu pokažu i protiv neprepoznatljivog Napolija - savladali su sada već bivšeg šampiona na stadionu "Dijego Maradona" 2:0.

Endoje je u 9. minutu donio prednost timu Tijaga Mote, a u 20. je konačan rezultat postavio Poš.

Mogli su „azuri” odmah potom da smanje minus, ali je penal Politana odbranio Ravalja. Bolonja uz meč više dijeli treće mjesto sa Juventusom (s kojim se sastaje narednog vikenda), a plasman u Ligu šampiona bi mogla da osigura već u nedjelju ako Roma u Bergamu ne savlada Atalantu.

Bolonja briljira, a jedino što može da brine Motu je povreda Zirkzea, koji je u suzama napustio teren dvadesetak minuta prije kraja.

„Sve što radimo je zasluga igrača koji rade nevjerovatne stvari. Zirkze? Ne znam da li je i koliko povreda ozbiljna, moramo da sačekamo”, rekao je Mota, koji se u medijima pominje kao nasljednik Masimilijana Alegrija na klupi Juventusa.

Milan je u pretposljednjem meču na „San Siru” u sezoni poklonio navijačima petardu - dao je pet golova Kaljariju (5:1) koji se grčevito bori za opstanak i prekinuo seriju od šest mečeva bez trijumfa u svim takmičenjima.

Za „rosonere” su pogađali Benaser, dva puta Pulišić, Reinders i Leao (jedini strijelac na drugoj strani je bio Nandes), a poraz tima sa Sardinije je važan i za Leće našeg Nikole Krstovića koji je tako osigurao opstanak.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: