Odluka o prvaku u posljednjem kolu: Osvojen i „Old traford”, Arsenal ne da prvo mjesto

Leandro Trosar postigao jedini gol u Mančesteru, pa „tobdžije” i dalje imaju bod više od Sitija (uz meč više)

8322 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arsenal nije ni pomislio na predaju, iako je već dvadesetak dana sve u šampionskoj borbi u rukama Mančester sitija.

„Tobdžije” su prošli još jedan veliki test, savladale su Mančester junajted na „Old trafordu” 1:0 i kolo prije kraja ostale na prvom mjestu.

Imaju bod više od Sitija, koji u utorak gostuje Totenhemu u odgođenom meču, a odluka o šampionu pada za sedam dana kada Arsenal dočekuje Everton, a „građani” Vest Hem.

Da je Arsenal izgubio od Junajteda, Siti bi imao šansu da trijumfom nad Sparsima osigura titulu i prije posljednje runde.

„Biću najveći navijač Totenhema ikad”, rekao je Kai Haverc.

Londonska ekipa je nadigrala Junajted, a put ka trijumfu joj je pokazao Leandro Trosar u 20. minutu.

Andre Onana je tada loše ispucao loptu, Kazemiro zakasnio da postavi ofsajd zamku, a Belgijanac rutinski pogodio na pas Haverca.

Arsenal je potom imao nekoliko šansi da riješi pitanje pobjednika, čuvao je domaćina Onana, a kasnije je i odbrana gostiju bila na iskušenjima. Daleko su, ipak, bili „crveni đavoli” od toga da poremete računicu lideru...

„Trebao nam je rezultat i došli smo do njega. Tradicija nam možda nije išla u prilog, ali morali smo da uradimo ono što je do nas”, istakao je Arteta.

Junajted je tako ostao na osmom mjestu, ima tri boda manje od Njukasla i Čelsija koji dijele šesto mjesto, u zoni Lige konferencije.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: